XS
SM
MD
LG

Ugašena međuopštinska liga Zaječar-Boljevac!

Kastrum - Šljivar (arhivski snimak) - foto: radiomagnum.rs

Loša vest za sve ljubitelje fudbala, pre svega, u Istočnoj Srbiji, je ta da "Međuopštinska liga Zaječar-Boljevac", nakon dužeg niza godina postojanja, ove sezone, neće se igrati. Liga, koja je pre tri sezone brojala 11 klubova, danas nema ni jedan!

Za kratko vreme ugašeno je nekoliko klubova na teritoriji ova dva saveza: "Nacional" Lukovo, "Lovac" Mali Izvor, "Polet" Jablanica, "Mladost" Sumrakovac, "Malinik" Podgorac, "Deli Jovan" Salaš, "Kastrum" Gamzigrad, "Vratarnica" Vratarnica, "Polet" Nikoličevo, "Timok 1928" Trnavac, "Rgotina" Rgotina, "Grlište" Grlište, "Borac" Vražogrnac.

Sve su to problemi proizašli, ne zbog finansija, već zbog slabog odziva ljudi u tim mestima, slabog fonda igrača. Deca se ne interesuju za sport kao ranije, pa na terenima češće viđamo ljude starije od 30 godina, nego decu do 20 godina. Liga iz koje sada nema ispadanja, takoreći poslednja, je "Okružna liga Zaječar" u kojoj se takmiči svega 16 klubova sa teritorije Zaječara, Knjaževca, Boljevca i Sokobanje. Ne vidi se svetlija budućnost, sve je manje dece u ovim krajevima, a problemi nam tek predstoje. 


Kastrum 3 : 0 Lovac
Borac 0 : 3 Šljivar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Šljivar 6 6 0 0 18
2 Kastrum 6 3 0 3 9
3 Lovac 6 2 0 4 6
4 Borac 6 1 0 5 3