XS
SM
MD
LG
11.08.2020 Administrator

Uputstvo za korišćenje Sportlive Srbija aplikacije

Da bi mogli koristiti aplikaciju Sportlive Srbija - "Sport za sve" potrebno je da imate registrovan i odobren korisnički nalog na našem portalu. Aplikacija je dostupna u Google Play prodavnici i možete je preuzeti sa sledećeg linka: Aplikacija Sportlive Srbija

Nakon instalacije aplikacije preuzete se Google Play prodavnice, prilikom prvog logovanja u aplikaciju dobićete poruku da zatražite odobrenje za prenose utakmica - Pošalji zahtev.  

Nakon toga ćete dobiti poruku da je vaš zahtev poslat i da sačekate odgovor. Kada administracija sajta odobri vaš zahtev (ako ispunjavate uslove - imate registrovan i odobren korisnički nalog) možete pristupiti Sportlive Srbija aplikaciji pomoću koje možete prenositi live rezultate kao i tekstualne prenose utakmica vaših klubova (evente). Prednost pri dobijanju odobrenja za korišćenje nove aplikacije će imati naši dugogodišnji saradnici, klubovi i savezi. 

Urednici kojima bude dozvoljen pristup i korišćenje aplikacije Sportlive Srbija - "Sport za sve", a budu zloupotrebili aplikaciju unoseći netačne informacije i rezultate, korišćenje aplikacije i korisnički nalog će im biti trajno oduzet (banovan). 

U glavnom meniju imate opcije: Moje utakmice, Dodaj utakmicu i Odjava. U meniju Moje utakmice se nalaze utakmic(e)a koje ste dodali putem dugmeta Dostupne utakmice, da ih uživo i tekstualno prenosite. Klikom na dugme Dostupne utakmice pojaviće vam se izbor svih dostupnih utakmica koje se mogu prenositi.

Utakmica će biti dostupna za prenos (pojaviti u izboru) najranije 60 minuta pre početka meča u zavisnosti od prethodno unetih informacija o utakmici (datum i satnica meča).

Klikom na dugme Dodaj - ta utakmica će biti dodata u vaš meni Moje utakmice. Odlaskom u meni Moje utakmice videćete sve vaše dodate utakmice. Klikom na samu utakmicu (meč) ulazite u početak za prenos utakmice.

Klikom na taster Počni utakmicu, otvoriće se modul za početak utakmice. Kako bi započeli utakmicu i mogli da unosite evente potrebno je da kliknete na (zeleno dugme) Počni utakmicu. Nakon klika, utakmica će početi i biće vidljiva na sajtu u okviru stranice LIVE rezultati. Ako imate uključene notifikacije u aplikaciji srbijasport.net za praćenje live rezultata stići će vam obaveštenje (potvrda) da je utakmica počela.

Klikom na (zeleni taster) + unosite pogodak ekipi koja je postigla gol. Takođe, tokom utakmice možete dodavati tekstualne evente kada se na utakmici desi neki od značajnijih događaja (gol, karton, penal...). Dugme (crveni taster) služi za korekciju pogrešno unetog rezultata. Evente dodajete klikom na (zeleni tester) Dodaj.

U prvom polju unosite minut (obavezno polje) i unosite ga samo kao brojčanu vrednost. U drugom polju Tip – unosite opis događaja iz ponuđenog menija (npr. Gol). U trećem polju birate ekipu za koju vezujete taj događaj. Četvrto polje (Igrač) - za sada nemate opciju da birate igrača iz baze igrača. U narednom periodu  ta mogućnost će biti dograđena. U poslednjem polju Tekst možete putem tastature uneti opis događaja. Na kraju je potrebno Snimiti taj event, koje će se nakon toga prikazati u polju za praćenje rezultata utakmice.

 

 

Broj tekstualnih eventa tokom meča nije ograničen. Kada bude prvo poluvreme utakmice završeno, vi treba da kliknete na (plavo) dugme Poluvreme kako bih utakmica bila pauzirana. Nakon isteka pauze i početka drugog poluvremena potrebno je da kliknete na (plavo) dugme 2. Poluvreme. Nakon te vaše akcije, utakmica u live prenosu će biti nastavljena.

Kada utakmica na terenu bude završena, potrebno je kliknuti (plavo) dugme Kraj. Nakon te akcije utakmica u aplikaciji će biti Završena, a rezultat upisan u bazu kao konačan rezultat te utakmice.

Za sve nejasnoće oko korišćenja naše nove aplikacije Sportlive Srbija možete nas kontaktirati na mail adresu: [email protected]