XS
SM
MD
LG

Team Nigma osvaja EU/CIS OGA Dota PIT turnir bez kapitena

Druga EU/CIS OGA Dota PIT sezona je završena. Iako je turnir imao samo playoff fazu i trajao samo četiri dana, dobili smo veliki broj kvalitetnih mečeva i neočekivanih iznenađenja. Finale je gotovo, i otkrilo nam je šampione druge sezone – Team Nigma.

Poslednji dan EU/CIS OGA Dota PIT takmičenja je počeo u lower bracket finalu, sa okršajem između ekipa OG i Alliance. Dok su ova dva tima vodila tešku borbu, Team Nigma ih je čekao u velikom finalu.

dota-pit-miracle1-1

Ova BO3 serija za OG nije mogla da ima bolji početak. Dvostruki TI šampioni su završili prvi meč za samo 25 minuta, a Topsonov Monkey King je definitivno bio u centru pažnje. U tom momentu je počeo Alliance šou.

Stvari su se totalno preokrenule, i OG je izgledao potpuno bespomoćno u naredna dva okršaja. Da li je to bila fantastična igra Alliance-a, ili je OG iz nekog razloga klonuo duhom, ili oba? Nismo sigurni, ali znamo da je Dragon Knight igrao presudnu ulogu do kraja serije. OG je ispraćen sa turnira, dok je Alliance prošao u veliko finale, (ne)spreman za Nigmu.

dota-pit-s2-bracket5

Veliko finale je trajalo preko 4 sata. Svi vole da vide 5 partija u BO5 seriji, ali je za obe ekipe ovo bio veoma mučan podvig, a posebno za Alliance, koji je prethodno morao da igra BO3.

Videlo se da su ekipe ekstremno izjednačene, i do samog kraja nismo mogli da procenimo koji tim će iz ovog duela izaći kao pobednik. Moraćemo da spomenemo igrače na carry poziciji Miracle- i Nikobaby-ja, koji su nam priredili zaista spektakularan šou. Heroji u fokusu su bili mahom Spectre i Faceless Void, koji su uveliko postali deo mete. Miracle- je na kraju ipak prelomio sa svojim Terrorblade-om i osigurao svojoj ekipi trofej i $70,873.

dota-pit-miracle2

Ovakvi rezultati su za Team Nigma u ovom slučaju bili posebno impresivni, jer njihov kapiten, TI pobednik i osnivač ekipe, Kuroky, nije mogao da se takmiči zbog povrede. Na njegovo mesto je došao Nigma trener rmN, koji je pokazao da može ih dovede do pobede i iz ove pozicije.

Da li je ovo bila samo slučajnost ili bi im inače išlo bolje bez Kuroky-ja?