XS
SM
MD
LG

Tjentište, sportski i turistički biser Republike Srpske

Bazen na Tjentištu

Dugo je Nacionalni park Sutjeska tavorio, skoro pa propadao, jer je bio ostavljen sam sebi. Zaboravljen od mnogih. Nekadašnji ponos one velike Jugoslavije, je dugo bio prostor za izbjegavanje.

Dolaskom Dejana Pavlovića na poziciju direktora i njegove ekipe stvari su se počele mijenjati. Dolina heroja i Tjentište počeli su poprimati sasvim drugi izgled.

Ne odustaje Dejan Pavlović od vraćanja starog sjaja ovim prostorima. Imate čime, kada dođete na Tjentište i Sutjesku  da se zanimate, da vam ne bude dosadno, a da odmor provedete vrlo aktivno i sa mnogo akcije.

Mi ćemo se ovdje zadržati na sportskim sadržajima koje nudi Nacionalni park. Tu mislimo prije svega na one  koji su praktično na jednom mjestu.

Nećemo ovdje nabrajati adrenalinske, a ima ih bezbroj.

Na Tjentištu se nalazi jedan od najvećih otvorenih bazena u Evropi površine 16.000 metara kvadratnih  koji se puni prirodnim tokom vodom iz rijeke Sutjeske. Bazen se nalazi u sklopu Sportsko - rekreativnog centra koji sadrži terene za veliki i mali fudbal, košarku, rukomet, odbojku, tenis i atletiku, što pruža idealne uslove za organizovanje priprema sportskih ekipa i drugih sportsko - turističkih sadržaja.

Tjuentište

U neposrednoj blizini je i Omladinski kamp koji nudi ugodan boravak domaćim i stranim turistima i izvođenje terenske nastave za studente i škole u prirodi za učenike osnovnih škola.

Takođe se i kamp nalazi u okviru Sportsko - rekreativnog centra, a u poslednjih nekoliko godina postao je atrakcija za smještaj gostiju za vrijeme održavanja OK Festa na Tjentištu u julu mjesecu.

Na žalost, korona je zaustavila organizaciju OK Festa, ali je ekipa Nacionalnog parka sve uradila da se gosti koji dođu na Tjentište osjećaju prijatno i da su  dobrodošli. Oni koji prolaze putem Foča – Gacko, znaju da mogu u tom parčetu raja da odmore, predahnu, osjećaju da su kod pravih domaćina, ljubaznih radnika Nacionalnog parka. Mnogi stanu da predahnu, pa ostanu nekoliko dana...

Prava je šteta da mnoge naše sportske ekipe odlaze na neke druge destinacije, a nema ih na Tjentištu. A uslovi su im idealni. Odličan smještaj, dobro tereni za trening i odmor. Nadamo se da će se dosta toga u narednom periodu promijeniti, a ono što je sigurno je da Dejan Pavlović i njegova ekipa već nekoliko godina rade prave stvari. Samo neka tako i nastave...  OSTALE FOTOGRAFIJE


 

Tjentište