XS
SM
MD
LG

Podgorica spoj mladosti i iskustva

Zoran Kašćelan / foto: druga.aba-liga.com

Košarkaški klub Podgorica u narednoj sezoni biće spoj mladosti i iskustva, kazao je trener Zoran Kašćelan. On je istakao da će 80 odsto ekipe činiti igrači od 17 do 22 godine.

"Preko 22 godine su samo tri ili četiri igrača, koji će biti pomoć mlađim", kazao je Kašćelan na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, nosioci igre biće talentovani Pavle Titić, Janko Bulajić, Nikola Milošević, Stefan Vukčević i Čedomir Žižić.

"Osim njih pet stigli su i Ognjen Mićović, Vasilije Vučinić i Marko Kovačević iz Lovćena. Angažovani su i Marko Ljumić iz Ibra, Miloš Koprivica, Mikaile Tmušić, Novak Musić iz OKK Beograd, Vladan Kaluđerović iz Jedinstva. Spoj mladosti i iskustva", rekao je Kašćelan.

Titić, koji se kao i Bulajić iz samoizolacija uključio putem video linka, kazao da mu se nakon više godina provedenih u Španiji ukazala mogućnost da se vrati u rodni grad.

"KK Podgorica ima možda i najbolji uslove za rad i razvoj mladoh igrača, što je meni najpotrebnije. Igraćemo u više takmičenja što je igračima sjajna prilika da se nametnu za minutažu. Na meni je, kao i do sada, da budem maksimalno posvećen i da pomognem timu da ostvarimo što bolje rezultate", kazao je Titić.

Bulajić je podsjetio da se prije dvije godine odlučio da napusti Crnu Goru i nastupa za francuski Nanter. Prema njegovim riječima, na taj potez se odlučio jer kao mlad igrač, sa nepunih 16 godina, nije imao ponuđene uslove u Nikšiću i Crnoj Gori, kao u Parizu.

"Nakon dvije godine velikog iskustva i povratka u Crnu Goru, želim da poručim igračima i roditeljima, da nije lako živjeti u inostranstvu bez prijatelja i porodice, uklopiti sve to uz trening i školu na stranom jeziku. Što se tiče KK Podgorica, čim je krenula priča i kada su mi ponudili sjajne uslove nijesam imao dileme", rekao je Bulajić.

On je naglasio da ne vidim da će u Nanteru postati prije profesionalni igrač nego u Podgorici.

"Želim da se zahvalim ljudima iz KK Podgorica što su mladim igračima dali šansu da stasavamo i napredujemo i što su nas vratili u Crnoj Gori", kazao je Bulajić.

Prema riječima Miloševića, angažovana su dobra pojačanja i velika su očekivanja od naredne sezone.

"Zajedno možemo mnogo, uz dobar rad, treneri vode računa o svemu uz vrhunske i nadam se da će to biti pozitivna priča. Ovo je idealan potez za mene, jer je važan prelaz u seniorima", kazao je Milošević.

Povratnik iz Realove akademije, Stefan Vukčević kazao je da se nada će svi dati doprinos da što boljim rezultatima.

"U Realu sam bio četiri godine, a posljednje sezone vidio sam da se mnogo stavlja akcenat na timskom radu, manje na individualnom. Mislim da sam povratkom napravio dobar potez, da će ovo za nas mlade biti sjajne prilika i velika šansa", kazao je Vukčević.

Talentovano krilo, Čedomir Žižić kazao je da je KK Podgorica vrhunski projekat.

"Dosta ozbiljni treninzi, jako se radi. Daćemo maksimum u ABA ligi, ali i svim takmičenjima", kazao je Žižić.