XS
SM
MD
LG

Trstenički kuglaši novi superligaši

Kuglaši trsteničke ‚‚Prve petoletke'' novi superligaši

 

Posle smirivanja situacije sa korona virusom, Kuglaški Savez Srbije odlučio je da se odigra poslednje 18. kolo Prve lige Srbije grupa Centar, između kuglaša "Prve petoletke" i Pak Prometa iz Kragujevca. Trsteničani su bili bolji u tom duelu i potvrdili pobedom od 6:2 šampionsku titulu (3415:3242 oborenih čunjeva) i plasirali se u Super ligu Srbije.

’’Ovaj nam je rezultat bio u drugom planu jer smo na vreme odnosno dva kola pre kraja prvenstva obezbedili titulu u Prvoj ligi Srbije grupa Centar. Naš kuglaš Stefan Udovičić sa 621 oborenim čunjem bio je najbolji igrač utakmice i jedan od igrača celog 18. kola i njemu je ovo ujedno i lični rekord. Tokom cele sezone sjajnu igru pružili su i Aleksandar Petković, Lazar Đorđević, Marko Nikolić. Marko Jeremić, Ilija Jevremović, Milan Babić, Nikola Miljuš i drugi. Kolač uspeha samnoim kao predsednikom kluba i igračima deli i predsednik Skupštine kluba Milovan Vasić. Uspeli smo da zadržimo igrače na okupu i ovaj istorijski uspeh nije izostao. Napomenuo bih da je klub u sezoni 2018-2019 godine bio pred gašenjem, ali smo uspeli da opstanemo uprkos problemima. Pehar i medalje našim kuglašima uručio je direktor reprezentacije Srbije Milorad Jovanović-Cvika. On nam je čestitao ulazak u Super ligu Srbije. Ovo je istorijski uspeh za trstenički sport jer su naši kuglaši prvi i jedini klub, koji je uspeo da se domogne ovog uspeha’’, kaže predsednik KK ’’Prva petoletka’’ Trstenik Ivan Trošić.

Novo prvenstvo u Super ligi Srbije počinje na jesen, trsteničani će i dalje zbog neadekvatnih uslova za takmičenje u svojoj kuglani, morati da svoje mečeve kuglaju u Kragujevcu. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je prilikom poste Trsteniku da će Ministarstvo i Vlada pomoći da se uradi nova kuglana koja će imati adekvatne uslove za takmičenja u višem rangu.