XS
SM
MD
LG

Klubovima na dar

Sportski savez Srbije kao jedna od krovnih sportskih organizacija u republici, sa pažnjom prati dešavanja u srpskom sportu, prati se rad gradskih i opštinskih sportskih saveza i sve češće se pomažu lokalni klubovi i sportska udruženja. Goran Marinković, generalni sektretar SSS, posetio je Kraljevo i tom prilikom poklonio sportsku opremu za nekoliko klubova koji su članovi Sportskog saveza grada.

Zajednički snimak mladih sportista, predstavnika klubova, čelnika grada Kraljeva i gostiju iz SSS

Sportski savez Srbije nizom akcija pokušava da pomogne razvoju sporta i fizičke kulture. Posebno nam je važna saradnja sa lokalnim sportskim savezima koji imaju ogroman značaj za sport u svom kraju. Poslednjih nekoliko godina SS grada Kraljeva je izuzetno angažovan, pokazali su se i dokazali nizom aktivnosti i u njima smo dobili izuzetnog partnera. Zato ova poseta ne čudi i želeli smo da pomognemo rad pojedinih klubova koje su predložili čelnici SS Kraljeva – naglasio je Goran Marinković, generalni sekretar SSS.

Gradonačelnik dr. Predrag Terzić sa Goranom Marinkovićem generalnim sekretarom SSS i Milošem Simovićem predsednikom Sportskog saveza Kraljeva

Lopte su dobili Košarkaški klub Plej, Rukometni klub Sloga, Ženski rukometni klub Metalac i Fudbalski klub Mladi radnik 1925 iz naselja Grdica. Komplet opreme dobila su tri odbojkaška kluba sa seoskog područja, ŽOK Ušće, OK Đura Jakšić iz Konareva i OK Ekonomac iz Vrbe.

Hvala SSS koji je još jednom pokazao koliko brine za klubove u našoj zemlji, pogotovo one male koji su uvek negde na margini,a ostvaruju zapažene rezultate. Mi smo predložili pomenute klubove, želeli smo da na ovaj način nagradimo njihov trud, rad i odricanje koje je godinama prisutno. Pogotovo smo srećni i zadovoljni što smo pomogli nekoliko klubova sa seoskog područja, da obradujemo decu u tim sredinama odakle dolaze pravi šampioni. Sa SSS imamo odličnu saradnju, u ovoj godini je predviđeno da budemo domaćini završnog takmičenja Seoskih sportskih igara i želimo da to takmičenje organizujemo kako dolikuje sportskom gradu kakav Kraljevo jeste – poručio je Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza grada Kraljeva.

Gradonačelnik Terzić i Goran Marinković podelili su fudbalske lopte mladim igračima Mladog radnika 1925 iz Grdice

Sve prisutne, u pres centru nove sportske dvorane u Kraljevu, prijatno je iznenadio i obradovao dolazak gradonačelnika dr. Predraga Terzića sa saradnicima.

Pohvalio bih odličnu saradnju našeg sportskog saveza i Sportskog saveza Srbije,a takođe i saradnju koju imaju sa našom gradskom Upravom. Poslednjih godina smo svedoci izuzetne ekspanzije SS Kraljeva koga vodi mladi ljudi, bivši sportisti, puni elana, energije i ideja. To već daje ozbiljne rezultate i omogućilo je da u naš grad stignu i ovakve donacije. Velika je ovo pomoć za klubove, radi se o malim sredinama velikog srca i siguran sam da će ovo za njih biti veliki stimulans u daljem radu. Grad Kraljevo je na listu prioriteta u radu aktuelne vlasti stavio omladinu i sport, izdvajamo sve više novca iz budžeta za sport, jer želimo bolje, zdravije i naprednije društvo – naglasio je dr. Predrag Terzić, prvi čovek grada na Ibru.

Posle podele sportske opreme usledilo zajedničko fotografisanje i druženje prisutnih u sportskom hramu na desnoj obali Ibra.