XS
SM
MD
LG

Austrijanci krenuli sa treningom

Austrijski fudbalski klubovi počeli su sa treninzima iako još nije jasno kada će šampionat u ovoj zemlji da bude nastavljen.

Među timovima koji su krenuli sa radom je i Rapid za koji nastupa Banjalučanin Srđan Grahovac, a on ističe da su u klubu već napravili brojne mjere kako bi igrači bili sigurni. Prvi treninzi su već obavljeni.

– U klubu su napravili plan priprema po kojem ćemo raditi u manjim grupama, do sada sam u izolaciji radio vježbe i trčao. Radićemo u grupama po šest igrača i u klubu gledaju da organizuju sve na najbolji mogući način. Vjerujem da će se steći preduslovi da se sezona nastavi. Vidjećemo kako će sve to da funkcioniše – rekao je Grahovac.

Iako su klubovi krenuli sa radom, datum nastavka lige nije poznat. Sve će zavisiti od preporuka Vlade. Ako se sezona nastavi, izvjesno je da će to biti bez gledalaca na tribinama.

Plan je da se prvenstvo nastavi, ali još ne znamo kad će to biti. Za sada se krenulo sa treninzima, pa će se pratiti situacija. Jasno je da sve zavisi od odluka Vlade i tek kad oni dozvole fudbal će se nastaviti. Naravno da bi svi voljeli da to bude što prije, ali svjesni smo da moraju da se ispune maksimalne mjere bezbjednosti kako ne bi došlo do zaraze. Treniramo, pa kad se stvore uslovi onda ćemo i mi na teren – dodao je Grahovac.

Bivši fudbaler Borca ističe da je vrijeme u izolaciji proveo radno.

– Nema kukanja, mi smo prošli i gore stvari. Trenirao sam svaki dan koliko je to bilo moguće u ovim uslovima, tako da sam nastojao što bolje da održim formu. Sad će to biti sigurno puno lakše, kad budem vidio ostale saigrače.

U Rapidu su se takođe odlučili na smanjenje plata, a to su napravili uz dogovor sa igračima pa je sve prošlo bez problema.