XS
SM
MD
LG

Buduća ekonomistkinja čuva mrežu šampionki iz Subotice

Milica Kostić, golman Spartaka iz Subotice : foto lična arhiva/facebook.com/ZFKSPARTAK

Golmanka Spartaka i reprezentacije Srbije, Milica Kostić, vreme samoizolacije provodi u Kruševcu. - Prvih dana nije mi bilo prijatno i pomalo sam se čudno osećala, bez uobičajenih treninga i drugih svakodnevnih obaveza. Koliko mi vreme dozvoli, rado pomažem najstarijim komšijama, koji su u samoizolaciji oko nabavke namirnica, odlaska u apoteku i sl. Mada studiram ekonomiju, volim modernu psihologiju koja me inspiriše i privlači, i čitajući prekraćujem vreme - otkriva nam Milica Kostić.

Studiraš četvrtu godinu Ekonomskog fakulteta u Subotici, pa me interesuje kako si uspela da pomiriš studije i profsionalno bavljenje fudbalom? - Po prirodi sam uredna i volim da držim sve pod kontrolom. Preko dana sam, ili na treningu ili na fakultetu a u večernjim satima se intezivnije povećujem izučavanju stručnog gradiva. Osećam da sam ušla u željeni ritam koji mi odgovara, i težim  ka utanačenom cilju. Ne insistiram na dugoročnim planovima, koji se obično izjalove, tako da gledam kratkoročno i idem korak po korak - kaže mlada 22-godišnja igračica, koju krasi mirnoća i pribranost, a jača strana joj je igra "jedan na jedan" i šutevi nogom.

Fudbal je zavolela u devetoj godini i prve korake napravila je u školi fudbala Napretka iz Kruševca. Kratko je bila na pozajmici u Jagodini, vratila se u Kruševac i od 2015. je član devetostrukog šampiona iz Subotice. Ne vodi preciznu statistiku kad je u pitanju broj nastupa na klupskom nivou i u reprezentativnom dresu. Nastupala je za kadetsku, omladinsku i standardni je čuvar mreže seniorske reprezentacije (30 nastupa).

Nezaobilazno pitanje je vezano za aktuelnu situaciju i sudbinu i eventualni nastavak Super lige Srbije. Mišljnja je da ukoliko se pandemija smiri za mesec dana da postoje realne šanse da se prvenstvo nastavi. - Ostalo je da odigramo šest utakmica do kraja i to bi moglo da se izvede po ubrzanom tempu, i prvenstvo završimo u prihvatljivom roku. Međutim, ukoliko se pandemija produži, najrealnija opcija bila bi da se verifikuje postojeće stanje na tabeli -mišljenje je sjajnog čuvara gola Spartaka i naše reprezentacije.


14 .kolo Superliga Srbije
Sloga 4 : 1 Mašinac Trejs PZP
Spartak 5 : 0 Radnički 1923
Vojvodina 2 : 1 Požarevac
Zemun 0 : 5 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Sloga 14 9 1 4 28
3 Crvena zvezda 14 8 1 5 25
4 Mašinac Trejs PZP 14 7 2 5 23
5 Vojvodina 14 6 1 7 19
6 Radnički 1923 13 3 2 8 11
7 Zemun 13 3 2 8 11
8 Požarevac 14 0 1 13 1