XS
SM
MD
LG

Uroš Luković: Partizanu titula,a meni povratak

Uroš Luković

БЕОГРАД - Центар Морнара Урош Луковић (30) сматра да би било поштено додјелити титулу Партизану уколико се сезона не настави.

Такмичење у АБА лиги прекинуто је коло прије краја регуларног дијела сезоне, а због пандемије коронавируса питање је и да ли ће моћи да се заврши.

Коло прије краја његов Морнар се бори за пласман у плеј-оф, изједначен је са Цедевита Олимпијом са по 13 побједа и осам пораза.

“Тренирали смо до прошлог уторка, а онда смо и ми стали. Боља би ситуација била да се прекинуло кад је завршен тај регуларни део. Овако имамо још једну утакмицу са Мегом, не знамо колико ћемо паузирати, ни да ли ћемо ући у плеј-оф са четвртог места или завршити такмичење као пети. Ако не буде могло нормално да се настави, онда је фер да титула припадне Партизану, који је заслужио да буде први и да обезбеди Евролигу”, рекао је Луковић за “Вечерње новости”.

Локовић ове сезоне просјечно биљежи 9,9 поена, 7 скокова и 2,9 блокада по мечу.

“Имам уговор и следеће сезоне, ако бих продужио, онда постоје велике шансе да овде и завршим каријеру. И прошлог лета су стизале понуде од неких клубова из иностранства, али с обзиром на то да ми је лепо и за живот и за каријеру, не бих мењао чисто реда ради”.

Позив који би код њега све промјенио, јесте онај који стиже из Хумске.

Признајем да волим Партизан од првог дана живота. Мој отац Љубисав је био помоћни тренер Душку Вујошевићу, вероватно је од њега прешла та љубав на мене, брата и сестру, баш као и љубав ка кошарци. Вратио бих се да ме позову, то је јаче од свега. Био сам ту у сезони 2016/2017, имао уговор на две године, али су ми преко лета рекли да нема места више за мене. Баш ме је то тад погодило. Прешао сам у Морнар и можда одиграо најбољу утакмицу у каријери за победу против Партизана (26 поена, 9/10 за два, 8 скокова, 2 асистенције, индекс 40 за 25 минута). Мислим да су схватили да су погрешили што су ме прецртали”.

Izvor: Glas Srpske