XS
SM
MD
LG

PLS: Metalac - Zlatibor 1:1

Foto: FK Metalac

Dan koji je u kalendaru svake četvrte godine, 29. februar, doneo nam je uzbudljiv meč između Metalca i Zlatibora. Po sunčanom, ali prohladnom danu, na odlično pripremljen teren stadiona “Metalac” istrčali su fudbaleri Metalca i Zlatibora i pokazali da su se uželeli najvažnije sporedne stvari na svetu. Napadao je Metalac u prvom poluvremenu, bio bolji rival od Zlatibora, stvarao prilike, ali ih nije krunisao pogotkom.

Na drugoj strani nespretnom reakcijom Gočanina, nakon koje je pogodio sopstvenu mrežu, Zlatiborci ni krivi ni dužni dolaze do pogotka. Na početku drugog poluvremena Metalac dolazi do izjednačenja i napada još silovitije. Nizale su se prilike za domaće, uglavnom se igralo na polovini gostiju, ali je utakmica završena rezultatom 1:1. Zaslužio je Metalac tri boda na ovom meču, bio je bolji rival tokom čitavog toka utakmice, dominirao na terenu, ali je na kraju svoj bodovni saldo uvećao samo za bod.

Metalac – Zlatibor 1:1 (0:1)
Stadion “Metalac”, 29. februar 2020.
Sudija: Stanko Ostraćanin

Strelci: Gočanin (ag) (Zlatibor), Đurić 49′ (Metalac)
Žuti kartoni: Jokić 70′ (Metalac) Jezdimirović 60′, Nedeljković 75′(Zlatibor)

Metalac: Puletić, Gojković, Gočanin, Đurić, Popović, Grbović, Katanić, Zoćević, Jokić (Maksimović 90′), Mijailović, Prestige (Anđelović u 77′)
Zlatibor: Rnić, Jezdimirović, Ilić, Nedeljković, Dašić (Stamenić 50′), Đakovac, Glišović, Vukić, Đokić L (Đokić M 57′), Anđelković, Divac

Oprezan početak utakmice, ali Metalac ofanzivniji i konkretniji.

Prvu priliku na utakmici imao je Metalac u 12′. Centrirao je Mijailović sa desne strane, lopta u šesnaestercu dolazi do Đurića, on vraća Kataniću na peterac, ali odbrana Zlatibora blokira njegov udarac i lopta odlazi u korner. Nakon kornera šutiraju igrači Metalca još jednom na gol Zlatibora, lopta kači odbrambene igrače i ponovo odlazi u korner.

U 14′ Zlatibor na srećan način dolazi do vođstva. Napad Zlatibora koji nije obećavao tekao je po desnoj strani, nakon centaršuta u šesnaesterac, gde nije bilo nikoga od gostujućih igrača, glavom nespretno interveniše Gočanin, vara Puletuća i smešta loptu u sopstvenu mrežu, za vođstvo Zlatibora od 0:1.

Nesrećno primljen pogodak, sputao je igrače Metalca u narednih nekoliko minuta.

Nakon slobodnog udarca u 23′ za Zlatibor, po sredini i solidnog udarca, odlično interveniše Puletić i efektnom paradom hvata “živu” loptu.

Od tog momenta, pa do kraja poluvremena Metalac kreće odlučno napred, bolji je protivnik na terenu, za sve se pita, ali to ne uspeva da kruniše pogotkom.

Odličan napad Metalca u 28′. Lepo je putovala lopta, stiže na sredinu do Zoćevića, on proigrava Mijailovića desno, on oštro centrira, ali za malo kasni Katanić i ne uspeva da je nogom preusmeri u gol Zlatibora, pa ona odlazi u korner, jer je zakačila nekog iz odbrane Zlatiboraca.

Još jednu dobru akciju Metalca videli smo u 35′. Mijailović odigrava do Prestigea u sredinu, na ivici šesnaesterca, on iz prve pronalazi Jokića koji usamljen na ivici šesnaesterca, namešta se šutira, ali odbrana uspeva da izblokira njegov udarac i lopta preko prečke završava u korneru.

Samo dva minuta kasnije u odličnoj šansi našao se Đurić. Lopta stiže u šesanesterac do njega, on je iskosa po levoj strani, prima je, vraća se unazad, šutira, ali lopta prolazi za malo iznad prečke.

Novu priliku za Metalac videli smo u 41′. Odlično je Đurić sa leve strane proigrao Jokića koji je bio na nekih 7 metara od gola gostiju na desnoj strani, on neometan šutira, gađa desne rašlje, svi su loptu videli u golu, ali ona prazi tik pored njega.

Kontranapad metalca u 43′. Lopta ide u šesnaesterac odbijaju je igrači Zlatibora, ona dolazi do Đurića koji topovski šutira, ali za malo iznad gola Zlatiboraca.

Mogao je Metalac da bude kažnjen za promašene prilike u 45′. Odlična kontra Zlatibora, situacija 1 na 1, stopostotna prilika za bele, ali Puletić odlično ulazi u šut i spašava svoj gol.

Inicijativa Metalca se najzad isplatila u 49′. Posle napada po desnoj strani i centaršuta na peterac, šutira Katanić, golman Rnić brani njegov udarac, skida loptu sa linije, ali ona stiže do Đurića koji je smešta pod prečku za 1:1.

Nastavlja Metalac još ofanzivnije. Igra se odvija uglavnom na polovini Zlatibora. Nižu se prilike i poluprilike za Metalac, ali nema promene rezultata.

Odlična prilika za Metalac u 63′. Popović prodire po desnoj strani, šutira ali je njegov udarac izblokiran, lopta se vraća njemu, on odigrava povratnu u sredinu, propušta je Đurić, a prihvata Prestige, šutira po zemlji gađa desni ugao, ali se Rnić izvio koliko je dug i vrhovima prstiju skreće loptu u korner.

Ponovo u jeku napada Metalca Zlatibor dolazi do prilike. Posle greške odbrane domaćih u 66′ Divac prodire ka golu Metalca, ulazi u šesnaesterac, lažnjakom se oslobađa dvojice igrača Metalca, ali na sreću domaćih njegov udarac završava preko prečke.

Metalac i dalje napada stvara prilike, malo nedostaje da promeni tok utakmice u svoju korist. Odlični potezi Prestigea u 75′. Iz mesta prebacuje protivničkog igrača i prolazi ga ulazi u šesnaesterac, dobro šutira iz prve, ali je odlično postavljen Rnić i zaustavlja njegov udarac.

Stopostotna prilika za Metalac u 80′. Centrira Mijailović sa desne strane, lopta dolazi do Đurića, on je prima i proigrava Katanića na 6 metara od gola gostiju, Katanić neometan šutira, ali lopta odlazi preko gola gostiju.

Divac ponovo preti u 83′, šutira sa ivice šesnaesterca, gađa donji levu ugao, ali ga za malo ne pogađa.

Nova prilika za Katanića u 86′. Lep centaršut Grbovića sa desne strane, Katanić je u izglednoj poziciji šutira glavom sa peterca ali pogađa u potiljak odbrambenog igrača Zlatibora i lopta odlazi u korner. Nakon kornera Jokić odlično prodire po desnoj strani, ulazi u šesnaesterac, oštro centrira, ali Rnić uspeva da skrene loptu , koja bi završila u njegovoj mreži.

Pretio je Metalac do samog finiša utakmice, ali je mreža golmana Rnića ostakla netaknuta do kraja meča.

U narednom kolu, koje je na programu sledećeg vikenda, ekipa Metalca gostuje ekipi OFK Žarkovo.


24 .kolo Prva liga Srbije
Smederevo 1924 0 : 0 Sinđelić
Metalac 1 : 1 Zlatibor
Radnički 1923 2 : 2 OFK Žarkovo
OFK Bačka 1 : 0 Trayal
Dinamo 2 : 3 Kolubara
Kabel 0 : 0 Budućnost
Radnički (P) 0 : 3 RFK Grafičar
Zemun 1 : 1 Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 RFK Grafičar 24 13 5 6 44
2 Metalac 24 12 5 7 41
3 OFK Bačka 24 12 4 8 40
4 Zlatibor 24 9 11 4 38
5 Kolubara 24 10 7 7 37
6 Kabel (-10) 24 12 9 3 35
7 Novi Pazar 24 9 6 9 33
8 Radnički (P) 24 9 6 9 33
9 OFK Žarkovo 24 8 8 8 32
10 Dinamo 24 8 7 9 31
11 Radnički 1923 24 8 7 9 31
12 Zemun 24 6 8 10 26
13 Trayal 24 6 8 10 26
14 Sinđelić 24 6 6 12 24
15 Smederevo 1924 (-10) 24 8 2 14 16
16 Budućnost 24 3 7 14 16