XS
SM
MD
LG

Lasickas optimističan: U Voždovcu se okupila sjajna grupa ljudi sposobna za velike domete!

Mladi Litvanac Justas Lasickas priključio se Zmajevima prošlog leta kada je došao na “krov” iz redova poljske Jagjelonije. Došao je među Zmajeve sa određenim kredibilitetom koji je stekao u srpskom fudbalu igravši za Zemun na visokom nivou i potpuno opravdao očekivanja, iako je većinu prvog dela sezone proveo na poziciji koja nije njegova primarna i igrao desnog beka.

Neočekivani splet događaja doveo je do toga da stručni štab isproba Lasickasa na poziciji na kojoj nije pre igrao i sa ove vremenske distance može se reći da je eksperiment apsolutno uspeo. Litvanac je bio jedan od najkonstanijih igrača Voždovca tokom jeseni i, po njegovim rečima, oseća se sjajno među Zmajevima.

– Došao sam u Voždovac posle teške godine koju sam imao u Jagjeloniji, u kojoj nisam dobio pravu priliku da pokažem koliko vredim. U prvim utakmicama sam se privikavao opet na ligu u Srbiji, na novu ekipu i okruženje, ali već nakon nekog vremena sve je došlo na svoje i raduje me što smo i tim i ja ostvarili dobre rezultate. Trenutno sam jako srećan u Voždovcu. U ovom klubu sam našao okruženje koje je dobro za mene i u kojem mogu da napredujem. Razumem viziju trenera i taktičke zamisli, drago mi je da imam priliku da u ovom klubu sarađujem sa sjajnim ljudima, kako saigračima, tako i ostalim zaposlenima u klubu. Stekao sam nove prijatelje u Voždovcu i mogu da kažem da je atmosfera ono što nas krasi, pored dobre igre. – zadovoljno konstatuje Justas.

Zimske pripreme su prve kompletne pripreme koje je prošao sa ekipom, sa obzirom da se letos priključio ekipi na polovini boravka u Sloveniji.

– Drago mi je što sam odradio kompletan pripremni period sa ekipom. Radili smo drugačije nego u prvom delu, uneli smo neke sjajne novine, i mislim da ekipa spremna ulazi u drugi deo šampionata. Takođe, u Turskoj smo sjajno odradili pripreme, i u Antaliji smo zaista imali sjajne uslove i dobre protivnike sa kojima smo mogli da odmerimo snage. Iskreno, nisam bio zadovoljan svojim izdanjima, želim da budem na još višem nivou, da podignem još više formu i da se što bolje spremim za nastavak takmičenja.

Kada je u pitanju nastavak sezone, Lasickas nema dilemu, povoljan rezultat u prvom meču biće krucijalan za nastavak sezone.

– Prvi meč očekuje nas u Lučanima i bilo bi jako bitno da pobedimo, kako zbog bodova, tako i zbog samopouzdanja koje bi kasnije nadogradili. Iako će i posle ove biti još mnogo utakmica, bilo bi jako dobro da pobedimo na početku. Mladost igra specifično, pogotovo su nezgodni na svom terenu. Međutim mi se jako ozbiljno spremamo za ovaj meč. U prvom delu sezone meč protiv Lučana bio nam je jedan od boljih, i nadam se da ćemo takvu partiju ponoviti i u subotu. – završio je Lasickas.

Mladost se trenutno nalazi na 9. mestu tabele Superlige sa osvojenih 25 bodova, samo jedno mesto ispod plef-of pozicije, i nema sumnje da će imati veliki motiv protiv Zmajeva u subotu kako bi se približili što više mestu koje osigurava doigravanje za gornji deo tabele.

Sa druge strane, ni Zmajevima ne fali motiva. Voždovac je trenutno na 6. mestu tabele sa 35 bodova, što će reći, samo bodom manje od petoplasirane ekipe TSC. Pobeda nad Lučanima donela bi mirniji ulazak u drugi deo sezone i psihološku stabilnost za ekipu koja je pretpela određene promene u ovom zimskom roku.

Voždovac i Lučani su stari znanci još iz druge lige tadašnje SCG, kasnije i Srbije, u kojoj su se u periodu od 2004. do 2012. godine sastajali 6 puta. Voždovac je bio bolji tim tri puta, dva puta se meč završio nerešenim rezultatom, dok je Mladost odnela jednu pobedu. Od 2012. godine okviru Superlige dva tima su se sastajala 12 puta. Šest puta je Voždovac odneo ceo plen, tri utakmice su završene nerešenim ishodom, dok su Lučani pobedili takođe u tri meča.

Po rečima trenera Voždovca, Radeta Kokovića, tokom zimskih priprema se iskristalisala startna postava, tako da on već sada nema dilemu oko toga koji tim će početi subotnji meč.

Takođe, Koković je napomenuo da je Mladost jedna od najnezgodnijih ekipa zbog stila igre koji gaje, koji “ne mogu da isprate mnoge ekipe u Superligi”.

Podsetimo još jednom, meč 21. kola Superlige Srbije između Mladosti i Voždovca igra se u subotu od 16 časova na stadionu Mladosti u Lučanima.


Javor Matis 5 : 0 Inđija
Vojvodina 1 : 0 Partizan
Čukarički 3 : 1 Mačva
Spartak ŽK 0 : 2 Napredak
Mladost 2 : 0 Rad
Voždovac 1 : 1 Radnik
Radnički (N) 3 : 1 TSC
Crvena zvezda 2 : 1 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 3 2 78
2 Partizan 30 20 4 6 64
3 Vojvodina 30 19 5 6 62
4 TSC 30 17 8 5 59
5 Radnički (N) 30 16 4 10 52
6 Čukarički 30 15 6 9 51
7 Spartak ŽK 30 14 4 12 46
8 Voždovac 30 13 6 11 45
9 Mladost 30 13 4 13 43
10 Napredak 30 9 6 15 33
11 Radnik 30 8 7 15 31
12 Proleter 30 7 9 14 30
13 Javor Matis 30 6 10 14 28
14 Inđija 30 7 4 19 25
15 Rad 30 4 3 23 15
16 Mačva 30 2 7 21 13