XS
SM
MD
LG

Petrović za SportDC: Dobar početak godine, glavni žrijeb Gren Slema naredni korak

Foto: ITF

Nova teniska sezona je počela. Mjesec dana tenisa je iza nas kao i prvi Gren Slem turnir u sezoni. O početku nove sezone ali i o planovima u nastavku iste, za naš portal govorio je Danilo Petrović, trenutno 159. teniser svijeta.

'''Start sezone evidentno nije bio loš. Igrao sam već polufinale na jednom Čelendžeru. Po meni dosta veliki kiks napravio sam u Australiji s moje strane. Imao sam već dobrih pobjeda ali sam imao i dva-tri kiksa. Ali neću se buniti jer sam dobio kolo kvalifikacija na ATP-u, odigrao sam tri-četiri turnira, igrao jedno polufinale na Čelendžer. Nije briljantno ali je bilo i gorih godina tako da je početak godine više dobar nego loš'', kaže Petrović.

Petrović je govorio i o tome kakvi su mu planovi u narednom periodu.

''Ja sam već u Americi. Igram sada Nju Jork pa Delrej. Probaću da se upišem za Akapulko ako upadnem, za kvalifikacije naravno. Probaću da igram sve kvalifikacije tih ATP turnira. Kasnije ću igrati Čelendžer u Indijan Velsu. Ako Bog da da upadnem u kvalifikacije za Masters u Indijan Velsu. Poslije možda ostanem i za Majami, u zavisnosti šta ću uraditi na turnirima do tada. Ja se nadam da ću uzeti još koji poen, pošto nemam mnogo toga da branim, pa da ću napredovati koliko-toliko na rangu za taj Majami'', ističe Petrović.

Petorivć je do sada igrao kvalifikacije na par Gren Slem turnira ali nije zaigrao niti jednom u glavnom žrijebu nekog turnira.

''Što se tiče glavnog žrijeba Gren Slema, sve je to sad neki sledeći korak. Trenutno sam 150-160 na svijetu, tako da mi je sledeći korak da odigram glavni žrijeb Gren Slema, ako Bog da da budem zdrav i da sve bude kako sam planirao. Naravno to uvijek ne bude tako ali za početak da se ne povrijeđujem pa ćemo vidjeti. Tako da, naravno nadam se da ću odigrati jedan glavni žrijeb Gren Slema ove godine makar kroz kvalifikacije. Ako ne, neću biti razočaran jer nisam odigrao mnogo GS turnira u životu, svega četiri ja mislim. Trebam da skupim još iskustva, još GS pobjeda, velikih pobjeda i poraza, da bih se tu ustalio.''

Petrović je za kraj govorio o ciljevima do kraja sezone kao i o eventualnom ulasku u TOP100 tenisera svijeta.

''Cilj mi je da priđem što bliže TOP100. Ne bih rekao da mi je baš cilj da uđem u 100 ali bio bih srećan da završim godinu bolje nego prošlu. Mislim da je realnije o TOP100 pričati kada provedem još jednu godinu na ATP i Čelendžer turu. Kada prođem godinu na turnirima iz serije 250, 500 i daće Bog nekih kvalifikacija za Masters, ako budem upadao, pa da vidim kako se tu snalazim. Naravno, da je cilj ako mogu da uđem u 100 ali se neću razočarati ako završim godinu između 100. i 150. mjesta'', poručio je za kraj Petrović.