XS
SM
MD
LG

Streličarstvo: Birđan, Savić i Mioković osvojili šampionske titule u Kovilovu

Marčel Birđan streličar iz Vršca koji gađa za Niš osvojio je prvu titulu u karijeri u dvorani u streličarstvu olimpik stilom pobedivši na Šampionatu Srbije u sali „BG sportskog centra Kovilovo“ u finalu sa 7:1 Miodraga Lukića iz beogradskog kluba Elit arčeri. Bronzanu medalju osvojio je Ivan Tasić (Niš) pošto je savladao Petra Ilića (Niš) sa 7:3. Birđan je bio šampion Srbije na otvorenom 2010.

Najbolja ekipa bila je Niš sa 1.648 krugova ispred Arene br 1 iz Beograda sa 1.599 i Pančeva sa 1.568 krugova.

U konkurenciji dama Tanja Savić (NS 2002) osvojila je titulu olimpik stilom pošto je sa 6:0 u finalu bila bolja od prošlogodišnje šampionke Ane Stanković (Niš). Bronzani trofej pripao je Branki Ljeskovac (Pančevo) koja je savladala Svetlanu Nikolić iz Niša sa 6:2.

Ekipno, najbolji je bio Niš sa 1.409 krugova, druge su članice prve ekipe Arene br 1 sa 1.352 kruga a treći je drugi tim Arene br 1 sa 1.077 krugova.

Treću uzastopnu titulu u dvorani osvojio je kompaund stilom Danilo Mioković (Pančevo), pošto je u finalu bio bolji od Ljubiše Uroševića iz Kalemegdana. Posle tri serije bilo je 5:5 u poenima i odlučivala je dodatna „zlatna strela“. Obojica su pogodila u zlatni krug, ali je Miokovićeva strela bila bliža centru i osvojio je titulu. Borislav Krstić (Pančevo) predsednik Streličarskog saveza Srbije, zauzeo je treće mesto savaladavši Branislava Jevtića (BSK) sa 6:2.

Pančevci su ponovo najbolja ekipa kompaund stilom sa 1.729 krugova, ispred BSK sa 1.695 i Arene br 1 sa 1.608 krugova.

Romana Caran (NS 2002) je bila jedina seniorka kompaund stilom, dok je u kategoriji mastersa pobedio Fedor Benjak (NS 2002). Umetničku sliku, dar streličaru sa najboljim rezultatom u olimpik stilom pripala je Luki Popoviću iz Elit arčerija koji je sa 560 krugova bio prvi pre raspucavanja.

Ukupno je učestvovalo oko 120 takmičara i takmičarki.