XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Andrea Arsović peta u Kuvajtu, srpskim strelcima ukupno devet medalja

Srpska reprezentativka Andrea Arsović osvojila je peto mesto na turniru „Velika nagrada Amira od Kuvajta“ u gađanju MK puškom 60 metaka ležeći sa 584 kruga (96, 97, 96, 99, 98, 98). Druga srpska takmičarka Ivana Maksimović zauzela je 12. mesto u konkurenciji 18 seniorki sa 576 krugova (98, 97, 96, 98, 94, 93). Supruga Damira Mikeca, Melisa Mikec koja gađa za Salvador je 16. sa 570 krugova (95, 93, 92, 96, 97, 97).

- Arosvićeva i Maksimovićeva se nisu snašle po jakom vetru. Ovo nije olimpijska disciplina tako da je trenutno u drugom planu – kaže v.d. selektora Goran Maksimović.- Dolazak u Kuvajt se isplatio, radili smo veoma intenzivno

vazdušnim oružjem, a program MK oružjem je na kratko bio poremećen zbog peščane oluje. Sa devet osvojenih medalja smo među najuspešnijim zemljama na takmičenju. I rezultati su bili dobri, obzirom da se gađalo pod pritiskom zbog visokih novčanih nagrada. Zbog toga su ovakvi turniri dobri i nadam se da ćemo podići formu i za Svetski kup i predolimpijski turnir u aprilu u Londonu. Učešće je finansirao OK Srbije i zahvaljujem se na izuzetnoj pomoći u sprovođenju programa priprema za OI. Sjajan domaćin bio nam je Srećko Pejović trener kuvajtske reprezentacije i zamolili smo ga da prenese čestitke i Kuvajtskoj streljačkoj federacije na odličnoj organzaciji takmičenja sa 700 strelaca iz 35 zemalja i da se zahvali u naše ime na gostoprimstvu.

Srpski strelci su ukupno osvojili devet medalja, četiri zlatne, četiri srebrne i jednu bronzanu. Prvog dana u gađanju MK pištoljem pobedio je Damir Mikec, dok je drugo mesto zauzeo Andrija Zlatić. Drugog dana srebro vazdušnom puškom osvojila je Andrea Arsović. Trećeg dana Bobana Veličković je osvojila zlato vazdušnim pištoljem, a najsjajnijim trofejem okitila se i Andrea Arsović MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Zorana Arunović je osvojila srebro vazdušnim pištoljem. Četvrtog dana Andrija Zlatić i Damir Mikec bili su prvi i drugi vazdušnim pištoljem, a Nemanja Mirosavljev „bronzani“ MK puškom trostav 3 puta 40 metaka. Nagrade su bile 5.000, 3.000 i 2.000 dolara

Opunomoćeni ministar u Ambasadi Srbije u Kuvatu Sanja Vidaković, posetila je srpske strelce na takmičenju i organizatori su joj zamolili da uruči medalje najboljim takmičarkama pištoljem gde je pobedila Bobana Veličković a drugo mesto zauzela Zorana Arunović.. V.d. selektora Goranu Maksimoviću u Kuvajtu pomaagali su i lični treneri olimpijaca Jelena Arunović, Dragan Donević, Boban Marković, Dragan Marković i Aleksandar Zlatić.