XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Damir Mikec prvi, Andrija Zlatić drugi MK pištoljem u Kuvajtu

Srpski olimpijci Damir Mikec i Andrija Zlatić osvojili su prvo i drugo mesto na „Velikoj nagradi Amira od Kuvajta“ u gađanju MK pištoljem.

Mikec je slavio sa 561 krugom (po serijama 95, 93, 95, 95, 94, 89) dok je za drugo mesto Zlatić „ubio“ 559 krugova (96, 90, 90, 94, 96, 93). Treće mesto u ovoj disciplini pripalo je Vladimiru Išačenku iz Kazahstana sa 556 krugova. Ukupno je učestvovalo 25 strelaca.

Prvog dana takmičenja na kome učestvuje oko 700 strelaca iz 35 zemalja i bore se i za nagradni fond od 5.000, 3.000 i 2.000 dolara, gađao je vazdušnom pupškom i Nemanja Mirosavljev i sa 594 kruga (po serijama 100, 99, 99, 100, 96, 99) i osvojio peto mesto u konkurenciji 39 učesnika. Slavio je Mađar Peter Šidi sa 598 kruga ispred Indijca Gagana Naranga sa 595 (53 unutrašnja centra) i Slovenca Željka Moičevića koji gađa za Novi Beograd Ušće sa 595 krugova (49 centara).

- Slabija poslednja serija pokvarila mi je bolji rezultat – rekao je Damir Mikec, koji planira da ostane u Kuvajtu na priremama posle takmičenja. – Obzirom da ove sezone nismo imali takmičenje MK pištoljem mogu da budem zadovoljan, pobeda se piše i nadam se da će biti dobrih serija i vazdušnim pištoljem.

V.d. selektora Goran Maksimović je takođe zadovoljan:

- Mikec je upao u cajtnot i zato je imao slabiju poslednju seriju, ali i njegov i Zlatićev rezultat su za početak takmičarskog ciklusa odlični. Mirosavljev je bio sjajan u prve četiri serijee sa samo dva kruga manje od maksimalnog učinka, ali je potom u petoj seriji „vezao“ dve devetke i to ga je potpuno izbacilo iz ritma tako da je „ispustio“ medalju. Konkurencija je odlična, Indija, Mađarska, Slovenija, Kazahstan...što se videlo i po rezultatima.

Na listi učesnika iz Srbije su Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Nemanja Mirosavljev (svi puška) i Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić i Damir Mikec (svi pištolj). Olimpijac Akademca Dimitrije Grgić je zbog porodičnih obaveza ostao u Beogradu.

V.d. selektora Goranu Maksimoviću u Kuvajtu pomažu i lični treneri olimpijaca Jelena Arunović, Dragan Donević, Boban Marković, Dragan Marković i Aleksandar Zlatić.

Drugog dana u četvrtak 22. marta gađaće vazdušnom puškom Ivana Maksimović i Andrea Arsović i MK puškom 60 metaka ležeći Nemanja Mirosavljev.