XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Prijem za strelce i rukovodstvo reprezentacije u Ambasadi Srbije u Kuvajtu

Opunomoćeni ministar Srbije u Kuvajtu ekselencija Sanja Vidaković i konzul Ljubomir Milovanović sa saradnicima, priredili su prijem za srpske strelce – olimpijce i rukovodstvo reprezentacije, koji se nalaze na pripremama u ovoj zemlji i učestvovaće na prvoj „ Velikoj nagradi Njegovog veličanstva Amira od Kuvajta“ koji će se računati i za deseti Arapski šampionat.

Ekselencija Sonja Vidaković je poželela srpskim strelcima i stručnom štabu prijatan boravak u Kuvajtu i istakala da su sportisti najbolji ambasadori Srbije u svetu. Najavila je i posetu reprezentaciji u toku turnira.

Na ova dva takmičenja učestvovaće oko 700 strelaca iz 35 zemalja. Takmičenja je otvorio potpredsednik Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) i predsednik Azijske streljačke konfederacije(ASC) visoki kuvajtski zvaničnik šeik Salman Al Sabah.

Za „Veliku nagradu“ planirane su i novčane nagrade od 5.000, 3.000 i 2.000 dolara. Na listi učesnika iz Srbije su Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Nemanja Mirosavljev (svi puška) i Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić i Damir Mikec (svi pištolj). Dimitrije Grgić je zbog porodičnih obaveza ostao u Beogradu.

V.d. selektora Goranu Maksimoviću u Kuvajtu pomažu i lični treneri olimpijaca Jelena Arunović, Dragan Donević, Boban Marković, Dragan Marković i Aleksandar Zlatić. Troškove učešća snosi Olimpijski komitet Srbije kao deo programa prirema za Predolimpijski turnir u Londonu (Svetski kup) od 17. do 29. aprila.