XS
SM
MD
LG

Najbolji sportski novinar Niša novčanu nagradu prosledio "Banci dobročinstva"

aca nikolic, sportski bal, foto jv vanja keserAleksandar Nikolić: Jako dobro znam koliko je novca potrebno za lečenje u inostranstvu; foto: JV / Vanja Keser

 
Novčanu nagradu od 36.000 dinara koju je dobio uz nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša, Aleksandar Nikolić je prosledio "Banci dobročinstva" jer, kako kaže, jako dobro zna koliko je novca potrebno za lečenje u inostranstvu i kakav je osećaj kada na svakih nekoliko sati proveravaš koliko je poruka poslato ili para uplaćeno na račun fondacije.

Za tekst "'Neprijatelj' pred vratima" o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem u bolnici u Istanbulu i životnoj borbi protiv leukemije, mladi niški novinar je dobio nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša u izboru Sekcije sportskih novinara Niša.

Pored priznanja, za koje je Nikolić više puta rekao da mu je čast da bude laureat, dobio je i novčani deo od 36.000 dinara.

Budući da mi je samo priznanje i više nego dovoljna satisfakcija odlučio sam da taj novac prosledim "Banci dobročinstva". Jako dobro znam koliko je novca potrebno za lečenje u inostranstvu i kakav je osećaj kada na svakih nekoliko sati proveravaš koliko je poruka poslato ili para uplaćeno na račun fondacije. Ova objava nema svrhu lične promocije, već je pokazatelj velike zahvalnosti velikoj ženi Marina Adamović na priznanju. Ako jednog dana bude postojala merna jedinica za humanost i humanitarni rad, trebalo bi da nosi njeno ime - napisao je Nikolić.

Marina Adamović je među prvima počela da sakuplja novac za lečenje Aleksandra Nikolića, a nakon donacije, dodelila je mladom novinaru zahvanicu.

Adamovićeva već godinama u Obrenovićevoj ulici u Nišu prikuplja novčanu pomoć za sve one kojima je potrebna, a pre nekoliko godina je dobila i svoju "Banku dobročinstva" u kojoj boravi u hladnim zimskim mesecima i koja ima svoju kasu za priloge koja je dostupna građanima 24 sata.