XS
SM
MD
LG

Marinko Umićević: Boesen je lažljivac

Marinko Umićević

Nakon što je pomoćnik selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Lasse Boesen u razgovoru za danske medije istakao da naša selekcija nije imala ni blizu idealnih uslova u toku priprema i na samom Evropskom prvenstvu. 

Šokiran Boesenovim nastupom bio je predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević. U razgovoru za Sport1 Umičević kaže da je Boesen iznio neistinu. 

- Prvo da kažem da tog čovjeka nije angažovao Rukometni savez BiH. Bili smo sada pripremili ugovor za njega, ali nakon ovog njegovog istupa nema šanse da mu ga ponudimo. Sramota je da ovako pljuje po reprezentaciji, koja mu je dala šansu da se eksponira. Eto Danska je ispala sa Evropskog prvenstva, to mu je matična zemlja, pa pošto će mijenjati vjerovatno selektora, neka se ponudi da vodi. Sram i stid da ga bude, kaže u jednom dahu Umičević. 

Prvi čovjek bh. rukometa ističe da su zmajevi imali sve uslove. 

- Kasnili smo sa isplatom dnevnica, ali smo ih isplatili, a sve ostalo je reprezentacija imala. Ne znam šta je to njima falilo? Ko je bio u Trondheimu dovoljno je vidio. Potrudili smo se i dali sve od sebe da našoj reprezentaciji obezbijedimo najbolje moguće uslove u ovom trenutku. Međutim očito da je gospodin Boesen očekivao ptičje mlijeko, govori Umičević i nastavlja: 

- Ovo što on priča neka je na njegov obraz. Nismo se bunili što je tu, iako i mi u BiH imamo trenera koji su mogli biti u stručnom štabu. Ispunili smo selektoru želju da budu sve treneri, koje je on želio. Sve što je stručni štab tražio, to je dobio. Boesen i Šuman, koji trebaju da prave plan mnogo ranije, sjetili su se da im treba doktor za ekipu pred sami polazak u Norvešku. A to da nije bilo fiziotarpeuta, jasno se može vidjeti da je naš fiziotarapeut Amer Nezirević. Pričao sam već da su igrači dobili novu opremu, potpuno novu i više kompleta, tako da ništa nije nedostajalo. Koji je cilj gospodina Boesena, ja ne znam, ali ću se lično potruditi da on ne bude više dio naše reprezentacije. Ovakvo pljuvanje i laganje o reprezentaciji, savezu i državi BiH je sramota i neka se bavi svojim poslom. Može eto biti selektor Danske, ako je toliki majstor.