XS
SM
MD
LG

Nije meč dobila publika nego najbolji teniser svih vremena

Rafael Nadal izgubio je od Novaka Đokovića u finalu ATP Kupa sa 6-2 i 7-6. Međutim, Rafa se potrudio da ga se pamti i pored poraza.

Foto: ATP Tour

Naime, Rafa je na pres konferenciji opleo po srpskim navijačima. Nije direktno govorio o njima ali je rekao kako se navijači iz nekih zemalja ne znaju ponašati. Jasno je da je aludirao na navijače koji nevjerovatno dobro podržavaju Srbiju. 

A ništa nije bilo ružnog na tribinama. Tipična Dejvis Kup atmosfera. Neko je trebao edukovati Nadala da u Sidneju postoji velika srpska zajednica i naravno da će naši teniseri imati vrhunsku podršku. Neko treba pustiti istom Nadalu snimak duela iz Madrida između Đokovića i Dimitrova. Ponašanje Španaca u duelu gdje nije bilo Španca, bilo je sramotno i necivilizovano a naravno bilo je upereno protiv Novaka. I uvijek je tako kada on igra u Madridu. Uvijek Nole ima protiv sebe publiku i u Londonu i Nju Jorku, pogotovo ako igra sa Federerom. Međutim, nikada u publici nije tražio opravdanje.

Zato bi Nadal trebao učiti neke stvari od Đokovića. Nije izgubio što je publika navijala kako je navijala, nego je izgubio jer je imao protiv sebe najboljeg tenisera svih vremena.