XS
SM
MD
LG

Junior iz Kragujevca osvojio karate ''Trofej Obrenovca 2019''

Foto: Radio televizija MAG, Obrenovac

U hali sportova Sportsko-kulturni centar, početkom meseca održan je tradicionalni karate "Trofej Obrenovca 2019". Učešće na ovom prestižnom takmičenju uzelo je oko 400 karatista u pojedinačnoj konkurenciji i 47 ekipa iz Srbije i BiH- a.

Najuspešniji klub po broju medalja je Junior Kragujevac, drugi je Vitez iz Beograda, treća Umka, četvrti organizator Radnički (Obrenovac), peti Čukarički Roda, šesti King Beograd, sedmi Soko (Obrenovac)...

U katama najviše uspeha imala je Umka, sledi Čukarica Roda, Soko Obrenovac... Ekipno u katama za poletarce trijumfovao je Radnički Beograd ispred Juniora Kragujevac..., a u konkurenciji pionira slavio je Surčin, drugi je Čukarički Roda...

U borbama Junior iz Kragujevca je dominirao sa 47 medalja, sledi Vitez Beograd, King Beograd, Radnički Obrenovac... Ekipno u konkurenciji pionira, u borbama, najviše uspeha imali su karatisti iz Kragujevca, kod muških nada i juniora, Vitez je dominirao, i kod kadeta Sloga iz Doboja je osvojila najviše medalja. U ženskoj konkurenciji, u borbama, Junior iz Kragujevca je bio najuspešniji kod pionirki i ženskih nada, dok je domaći Radnički najuspešniji u konkurenciji kadetkinja i juniorki.

- Prvi turnir je organizovan 1988. godine i već tada se pokazalo da je to bila prava odluka, jer smo se definitivno upisali na mapu dobrih organizatora i uspešnih takmičara. Devedesetih godina smo bili organizatori dva balkanska prvenstva. Ovaj turnir svake godine privuče veliki broj najmlađih karatista, a to utiče i na masovnost klubova, iz čega možemo da formiramo bazu iz koje crpimo karatiste za takmičarski uzrast - rekao je na otvaranju Trofeja Dragan Lapčević, trener Radničkog iz Obrenovca.