XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša u Subotici traže prolaz u polufinale Kupa

ok nisOdbojkašima treba samo set za prolaz u polufinale; foto: JV / Vanja Keser

 

    Sa velikom pobedom od 3:0 u prvom meču odbojkaši Niša igraju večeras od 19 sati revanš četvrtfinala Kupa Srbije protiv Spartaka u Subotici. Nišlije, koje su pojačanje na poziciji srednjeg blokera, su u odličnoj seriji sa pet pobeda u nizu u prvenstvu i Kupu.

    Samo jedan osvojeni set doneo bi odbojkašima Niša plasman u istorijsko polufinale najmasovnijeg takmičenja, prema propozicijama Odbojkaškog saveza Srbije.

    U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu ili finalistu određuje bolji set-količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen-količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set-količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni "zlatni set" koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala - kažu u Odbojkaškom savezu.

    Zbog pobede od 3:0 (25:21, 25:23 i 25:17) u prvom meču odigranom u "Čairu", ali i niza od pet pobeda i trenutne druge pozicije na tabeli Superlige, Nišlije imaju prednost i ulogu favorita pred revanš Kupa.

    Odbojkaški kluba Niš imaće i pojačanje na poziciji srednjeg blokera jer se ekipi priključio 29-godišnji bloker Nemanja Čubrilo, nekadašnji igrač Vojvodine i klubova iz Francuske i Rumunije.

    Nišlije su se prethodnih dana pojačale i na poziciji tehničara pošto je ugovor do kraja sezone potpisao i 29-godišnji Aleksandar Ivković, doskorašnji dizač Novog Pazara i nekadašnji igrač slovenačkog Kalcita iz Kamnika, zatim srpskih timova Đerdap, Klek, Jedinstvo i Vojvodina, a nastupao je i za Budvansku rivijeru, rumunsku Stincu i Baušri iz Libana.

    On neće imati pravo nastupa u Kupu, ali se očekuje da debituje za Niš u 10. kolu Superlige protiv Partizana.