XS
SM
MD
LG

Dejvis Kup: Viktorove greške donijele Rusima polufinale

Foto: ATP Tour

Teniseri Srbije nisu se plasirali u polufinale Dejvis Kupa. U četvrtfinalnom duelu sa Rusima, odlučivali su parovi o pobedniku. Na kraju su Hačanov i Rubijov savladali Đokovića i Troickog nakon velike borbe.

Iako Nole i Viktor odavno nisu igrali u tandemu, dobro su se držali u prvom setu. Ipak, jedan njihov pad koncentracije, Rusi su iskoristili. Napravili su brejk te su sa 6-4 dobili prvi set. Naši momci poveli su brejkom 4-2 u drugom setu ali su Rusi vratili brejk minusa. Ipak, u desetom gemu napravili su Nole i Viktor novi brejk, te su sa 6-4 dobili drugi set.

Treći set bio je veoma izjednačen. I jedni i drugi su jako dobro servirali te nisu dali protivnicima šansu za brejk. Na kraju se otišlo u taj brejk. U taj brejku smo gledali sjajan tenis sa dosta drame i mini brejkova. Na kraju su ga Rusi dobili sa 10-8, iako je Srbija imala tri meč lopte. Treba reći da je Troicki bio izuzetno loš u taj brejku i da je pravio greške u nekoliko ključnih poena, te je tako poprilično olakšao posao Rusima.