XS
SM
MD
LG

Derbi opravdao očekivanja: Kosjerić - PP 192 - 3:3

Foto: facebook.com/kmfpp192

U okviru 5. kola Regionalne futsal lige Zapad - grupa "B" u Kosjeriću je odigran derbi između dve prvoplasirane ekipe. U odličnoj futsal predstavi viđena su dva preokreta, tri izjednačenja, bespoštedna borba, pregršt prilika, pa je remi realan ishod: KMF Kosjerić - KMF PP 192 = 3:3 (1:2).

Kosjerić je u meč ušao sa stopostotnim učinkom iz prethodne četiri utakmice, pa je zbog toga, ali i domaćeg terena i nešto oslabljenog gostujućeg sastava, bio blagi favorit.

U želji da opravda taj epitet domaćin je krenuo žustro od samog početka i već u 2. minutu, nakon udarca Nikole Vasiljevića sa oko 8-9 metara od gola, stigli do vođstva - 1:0.

I ako je nakon tog pogotka domaća publika očekivala nastavak pobednosne serije Kosjerića, igrači PP 192, koji su malo sporije ušli u meč, ubrzo uspostavili igru i izgradili nekoliko dobrih akcija i ozbiljno ugrožavali gol domaćih, a posebno nakon ulaska u igru Strahinje Ranitovića, koji je svojom brzinom uneo više agresivnosti u odbrani i bržu igru u napadu. Jedna od takvih lepih akcija krunisana je pogotkom i izjednačenjem. Nakon što su razmenili nekoliko brzih pasova, Čović je veštim driblingom izbacio svog čuvara, a onda nesebično na drugoj strani uposlio Maračića koji je bio neumoljiv - 1:1.

Do kraja poluvremena igrači PP 192 su držali konce igre u svojim rukama – disciplinovani u odbrani, raznovrsni u napadu i opasni u kontranapadu. Imali su i domaći svoje prilike, s tim što su uglavnom pokušavali da do novog pogotka stignu udarcima iz daljine, ali su „orlovi sa tromeđe“ stvorili nekoliko dobrih šansi, gde su u četiri-pet navrata izlazili na golmana Petronijevića, ali bez učinka. Izdvajamo i jedan odličan udarac Igora Dumića sa oko 11-12 metara iskosa sa desne strane, kada je golman Kosjerića ostao ukopan, ali je lopta završila na stativi.

Ipak, gosti su za dobru igru nagrađeni pogotkom u 16. minutu nakon kornera sa leve strane, kada je Maračić vešto pronašao Cvijovića u šestercu Kosjerića, a ovaj sigurnom realizacijom donosi rezultatski preokret (1:2).
Na poluvreme su igrači Kosjerića otišli nezadovoljni svojom igrom, ali su i igrači PP 192 bili nezadovoljni što je prednost izražena u samo jednom golu. Gosti nisu imali sreće, jer je teren zbog povrede napustio Dušan Reković. Povredu je zadobio i Dumić, ali je smogao snage da ostane u igri.

I u drugom poluvremenu PP 192 je nastavio sa dobrom igrom, međutim, manjak u rotaciji, ali i evidentan kvalitet domaćina, doveo je do toga da su malo po malo prepuštali inicijativu Kosjeriću. Naposletku je taj pritisak domaćih igrača bio toliko veliki da igrači PP 192 nekoliko minuta sredinom drugog poluvremena nisu uspevali da iznesu i zadrže loptu na protivničkoj polovini. Igrači Kosjerića su neumorno šutirali, gosti uglavnom uspešno blokirali udarce, a na golu je bio siguran Dragoljub Beko Minić. Sve do 33. minuta, kada je kapiten Marko Štulović šutirao poluvisoko sa oko 7-8 metara iskosa sa leve i pogodio suprotnu „malu mrežu“ - 2:2!

Već u sledećem minutu – erupcija oduševljenja u dvorani – Kosjerić je poveo 3:2! Nakon izgubljene lopte u napadu igrači PP 192 su se sporo vraćali na svoju polovinu, domaći igrači su krenuli u brz kontranapad, stvorili višak, a egzekutor sa ivice šesterca bio je Nikola Rakić.

Bilo je vidljivo da su igrači PP 192 zbog manje rotacije fizički iscrpljeniji od domaćih, ali ima je na ruku išlo to što su Kosjerićani napravili pet faulova, pa su morali igrati malo opreznije, odnosno manje agresivno.
Na novo izjednačenje nije se dugo čekalo. Strpljivo su kružili igrači PP 192 sa loptom, čekali izglednu priliku za šut ili završni pas i dočekali. Ranitović je uspeo da se dobrim kretnjama i driblinzima izbori za udarac, a potom sa oko 7-8 metara od gola šutirao precizno i snažno – 3:3!

Do kraja susreta obe ekipe su pokušavale da dođu do pobednosnog pogotka. Tome su bili bliži domaći igrači kada su nakon uigrane akcije iz kornera, svega minut pre kraja, ubacili oštru loptu na drugu stativu, ali niko nije uspeo da skrene loptu u gol PP 192.

S obzirom na prikazano obe ekipe su mogle biti i zadovoljne rezultatom i žaliti za propuštenim prilikama, možda nešto više gosti iz Prijepolja zbog propuštenih prilika da se na poluvreme ode sa većom rezultatskom prednošću.
Tako je ovaj izuzetno dobar futsal dvoboj završen podelom bodova, a Kosjeric je zadržao tri boda prednosti ispred drugoplasirani PP 192.

Kosjerić je igrao u sledećem sastavu: Mladen Petronijević (1, g), Marko Štulović (9, k), Đorđe Zarić (11), Nikola Vasiljević (6), Nikola Rakić (5), Stefan Simić (8), Nemanja Erčević (2), Filip Nikolić (4), Petar Obradović (3) i Dobrica Vukosavljević (10). Predstavnik kluba: Slaviša Perišić.

Za PP 192 su nastupili: Dragoljub Beko Minić (1, g), Vladeta Novković (10, k), Miroslav Cvijović (3), Igor Gile Dumić (11), Marko Maračić (33), Stefan Čović (5), Strahinja Ranit Ranitović (8), Dušan Reković (18) i Nikola Kijanović (4). Predstavnik ekipe: Viktor Ratković.
Utakmicu je dobro sudio dvojac iz Požege: Goran Podraščić i Branimir Jeličić. Delegat je bio Saša Nenadić, takođe iz Požege.

Kretanje rezultata:
1:0 - Nikola Vasiljević (2')
1:1 - Marko Maračić (7')
1:2 - Miroslav Cvijović (16')
2:2 - Marko Štulović (33')
3:2 - Nikola Rakić (34')
3:3 - Strahinja Ranitović (36')


Sjenica 4 : 0 MB Namenska
Kosjerić 3 : 3 PP 192
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 PP 192 4 3 1 0 10
2 Kosjerić 4 3 1 0 10
3 Zlatibor 4 1 1 2 4
4 Sjenica 4 1 0 3 3
5 MB Namenska 4 0 1 3 1