XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava 11. kola

Pred nama je 11. kolo Premijer lige. Kolo interesantno i sa dosta golova u najavi a biće i u Fantaziju zanimljivo.

MOJA EKIPA

Prvo da se osvrnem na prošlo kolo ukratko. Ja sam imao 60 bodova i napredovao sam oko 500 hiljada mjesta ali još nisam ni u dva miliona. Vezni red me ispostovao. Medison i Salah po gol, Maunt i KDB asistencija a David Silva gol kao kapiten. Još  je bodove dobio Sujunču i generalno sam zadovoljan bio.

Moji bodovi u prošlom kolu

U ovom kolu nisam pravio transfere. Ekipa mi se sviđa pa kako bude. Rajan na golu protiv Noriča djeluje kao dobra opcija za CS. Slično je i sa Otamendijem protiv Sotona (ako bude igao). Svakako mi je još sad u ekipi. Aspi protiv Votforda može donijeti nešto ali čak prije u ofanzivi nego defanzivi. Sujunču kod Palasa teško CS ali Lester kako igra jednostavno ne smijem da ga ostaivm na klupi.

Moja ekipa za 11. kolo

Vezni red odličan. Dupli Siti na Soton a oba igrača odmorna. Maunt protiv Votforda po meni donosi sigurne poene. Medison mi nekako djeluje da neće ispoštovati protiv Palasa dok je tu i Mo Salah kao kapiten. Očekujem od njega dosta protiv Aston Vile. Nije odavno imao ''svoju'' utakmicu gdje bude oko 15 poena i nekako osjećam da je sada red. Jeste Vila pristojna defanzivno ali mislim da će Liverpul dati 2-3 gola kako god.

Auba protiv Votforda gotovo pa sigurno neće donijeti bodove dok od Vilsona ne znam šta da očekujem. Mogu lako dati Junajtedu ali su poprilično blijedi. Čak je moguća neka kasna izmjena tu.

IZBOR KAPITENA

U ovom kolu djeluju Sitijevci kao najbolje opcije. Ja želim rizikovati i praviti razliku pa idem sa Salahom. Ali realno su bolje opcije i Sterling i KDB. 

Kejn ima jako dobru statistiku protiv Evertona. Uvijek bude gol ili asistencija a često je i dvocifren. Sjajna opcija takođe. 

Od ostalih opcija, ne bih nikog previše razmatrao. Jednostavno imate Salaha, Sterlinga, De Brujnea i Kejna. Sasvim dovoljno vrhunskih opcija za kapitena.

PREDLOŽENI IGRAČI

Paskal Gros je definitivno prijedlog broj jedan. Brajton protiv Noriča lako može dati 2-3 gola a od Grosa sve kreće.

Ponovo kao i prošlog puta predlažem Jarmolenka jer bi opet trebao biti dobar (asistencija prošlo kolo).

Treći prijedlog jeste Tirni. Arsenal protiv Vulvsa može do CS a djeluje da je Škot sada prva opcija na lijveom beku.

SPORT DC LIGA

U Sport DC ligi nakon deset kola, po 612 bodova imaju Nikola Brđan i Milan Todorov dok je trećeplasirani trenutno Mirko Kovač sa 584 boda.

Tabela naše lige

Što se oktobra tiče, Milan Todorov je na kraju osvojio prvo mjesto u mjesecu.

Tabela lige za oktobar

Sa stanjem u ligi, pozdravljam vas do sledećeg puta.