XS
SM
MD
LG

Valjak se pali u Veneciji

Foto: KK Cibona/Željko Baksaj

Svoj prvi meč u okviru 7Days Evrokupa, KK Partizan NIS igra na gostujućem terenu, a rival našeg tima biće šampion Italije, ekipa Venecije. Utakmica je na programu u utorak, 1. oktobra od 20 časova. 

Odmah po osvajanju Superkupa ABA j.t.d. lige u Zagrebu, crno-beli su se uputili ka Veneciji, gde će u utorak, 1. oktobra od 20 časova započeti svoje ovogodišnje učešće u 7Days Evrokupu. Utakmica protiv šampiona Italije, igra se u dvorani "Đuzepe Taljericio", a direktan prenos će biti emitovan na TV Sport Klub. 

Pred polazak iz Zagreba, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je povodom početka takmičenja u Evrokupu izjavio: 

"Imamo jako tešku grupu, možda najtežu, što znači da će svaka utakmica biti važna. Ipak, bolje je imati tešku grupu kada četiri ekipe idu u drugu rundu, nego kada idu samo dve. Moramo ići korak po korak, utakmicu po utakmicu, ne razmišljati previše, nego igrati ćrvsto kod kuće i na strani i boriti se. Imamo dosta novih igrača, dosta njih nikada nisu igrali Evrokup. Venecija ima jako dug roster, prvaci su Italije,iskusni, skupa su pet godina i biće zanimljivo", rekao je trener crno-belih. 

Jedan od igrača koji će prvi put igrati u Evrokupu je i Ognjen Jaramaz, koji je pred polazak izjavio: 

"Pre svega mislim da imamo jaku grupu i da će konkurencija biti dobra. Uzimajući u obzir da ja prvi put igram u ovom takmičenju, ne mogu da definišem svoja očekivanja dok utakmice ne krenu. U svakom slučaju mislim da imamo kapacitet i potencijal da odigramo veoma dobro. Prvi protivnik je Venecija, šampion Italije i mislim da će biti veoma neizvesno, ali da možemo do pobede", rekao je Jaramaz. 

Izvor: KK Partizan