XS
SM
MD
LG

Mačva u osmini finala Kupa Srbije

Treću godinu zaredom, šabačka Mačva je ostavrila plasman u osminu finala Kupa Srbije. Ove sezone golom Stefana Milosavljevića u 33. minutu protiv prvoligaša ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca, crveno-crni su večeras na svom terenu, obezbedili dalje učešće u najmasovnijem domaćem fudbalskom takmičenju.

Dragan Aničić: „Ja sam i u najavi utakmice rekao da Metalac ima jednu mladu i talentovanu ekipu i da ih vodi trener koji zna šta hoće i nisu oni slučajno tu gde jesu i siguran sam da će na kraju prvoligaškog prvenstva biti prvi i ostvariti plasman u Super ligu. Ono što je za nas danas najvažnije jeste da smo dobili utakmici, mogli ste da vidite da smno i mi i gosti želeli da se nadigravamo. Bilo je šansi na obe strane, mi smo imali i prečku, sve u svemu kroz ove tri utakmice igramo defanzivu dosta dobro, tvrdi smo, ali imamo problem u napadu i u završnici. Ono što napravimo teško realizujemo, ali treba da budemo zadovoljni jer je zaista mnogo vremena prošlo od kako je Mačva ostvarila pobedu na svom terenu i treba da se radujemo. Ponoviću da nas očekuje jako težak period i znam da nas čeka mukotrpan posao jer nas očekuju utakmice sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Preostaje nam da ponovimo ovu disciplinu od večeras i da realizacija bude na mnogo većem nivou, pa će i rezultati biti mnogo bolji. Kolegi Stankoviću želim mnogo uspeha pa da sledeće godine ponovo igramo zajedno, ali u Super ligi.“

Aleksandar Stanković: „Što se same utakmice tiče, mislim da smo se pokazali u dobrom izdanju, malo smo izrotirali sastav, pokušali da odmorimo neke igrače, zato što je u ovom trenutku nama prioritet prvenstvo u Prvoj ligi Srbije jer jurimo plasman u viši rang i s obzirom da za rotacije imamo mali broj igrača ta neka strategija za ovu utakmicu bila je da probamo neke igrače i mislim da je odlučio jedan detalj o kojoj stalno pričamo – igra iza lopte gde smo kada je primljen pogodak, mi bili u situaciji da probamo po boku, centaršuta, gde golman hvata loptu svi okrenuti leđima i naravno ekipa kao što je Mačva to koristi, posebno tri-četiri igrača svojim individualnim kvalitetom koji su danas odskakali. Pre svega mislim na Milosavljevića i Šušnjara. Mom kolegi Aničiću želim puno sreće i verujem da će naći načina da Šabac izvuče iz ove trenutne krize.“

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Jovanović, Jevtić, Marković (Marić od 90.min), Šušnjar (Ašćerić od 62.min), Mijailović, Adamović, Jeremić (Stefan Ilić od 73.min) i Milosavljević. Žuti kartoni: Adamović 57.min.

Metalac: Jelovac (g), Maksimović (Radić od 77.min), Vranjanin, Gočanin, Ješić (k), Katanić, Pajević, Vukmanović (Grbović od 60.min), Savić (Jokić od 64.min), Mijailović i Koraksić. Žuti kartoni: Vranjanin 66.min.

Inače, kada je pre tri godine kao debitant u Super ligi šabačka Mačva ostvarila plasman u osminu finala Kupa Srbije, to je bio istorijski uspeh postignut nakon 30 godina, jer su poslednji put Šapčani bili učesnici KUP-a Jugoslavije u fudbalu koji je nosio naziv „Maršal Tito“ 1988/89. godine, u kojem su stigli do polufinala. Daljim takmičenjem Šapčani su u 2017/18.godini ponovili uspeh iz vremena nekadašnje Jugoslavije i to eliminisanjem Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa, uspešnijom penal serijom. Naredne godine, crveno-cni su zaustavljeni u osmini finala minimalnim porazom od ekipe Spartaka. I ove sezone Šapčani imaju ambicije da ponove nedavne uspehe, zbog čega će i na ovom domaćem takmičenju dati svoj maksimum.

Ovog vikenda fudbaleri Mačve nastavljaju superligaško takmičenje, gde u okviru 10.kola gostuju ekipi Crvene zvezde. Utakmica se igra u subotu, 28.septembra od 19 časova. Direktan prenos obezbeđen je na Televiziji Arena sport.

pr Ana Acan

https://www.facebook.com/fudbalskiklubmacvasabac/videos/720166275123916/