XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Branimir Vasić dobitnik „Zlatne značke“ Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC

Branimir Vasić predsednik Komisije za informisanje Kuglaškog saveza Srbije dobio je „Zlatnu značku“, visoko priznanje Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC.

Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, koji je i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC, uručio je Vasiću priznanje na Skupštini Kuglaškog saveza Srbije održanoj u Beogradu.

- Predložili smo Branimira Vasića za ovo priznanje pre dve godine i u jesen prošle godine na sastanku FIK NBC u Mađarskoj, priznanje mu je jednoglasno dodeljeno! Svi su glasali za njega, jer ga dobro poznaju sa takmičenja sa kojih je izveštavao. Na žalost, bio je sprečen da primi ovo priznanje na tom sastanku i sa zadovoljstvom mu ga uručujem na ovoj Skupštini KSS – naglasio je Uroš Dragojlović.

Priznanja FIK i NBC iz Srbije dobili su ranije i Petar Arambašić, Dušan Ajduković, Uroš Dragojlović, Dragi Štikovac, Miloš Ponjavić...

Branimir Vasić je od 1970. do 1986. kuglao za Partizan i Crvenu zvezdu ali se uporedo bavio i sportskim novinarstvom, prvo kao honorarac potom kao profesionalni sportski novinar. Prvi tekst o kuglanju napisao je 1977. za JSL Sport u kome je radio do 1990. kada je prešao u kuću Politika i bio u grupi novinara – osnivača Sportskog Žurnala u kome je radio do januara 2008. kada je „prestala potreba za njegovim radnim mestom“ i otišao je u penziju u julu 2010.

Izveštavao je sa desetak šampionata sveta, svetskih kupova i drugih međunarodnih kupova i takmičenja. Prvi šampionat sveta sa koga je poslao izveštaj bio je 1984. u Ljubljani, poslednji prošle godine u Sarajevu.