XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Biljana Radanović i Nevenka Joković osvojile titule

Biljana Radanović, kuglašica Jagodine osvojila je titulu na seniorskom Prvenstvu Srbije – Centar, dok je na Prvenstvu Srbije - Vojvodina najbolja bila Nevenka Joković iz subotičkog Pionira.

Najuspešniji ženski par na Prvenstvu Srbije – Centar bio je par beogradskog superligaša EDB Marina Jokić - Suzana Radosavljević.

Prvenstvo Srbije – Centar, pojedinačno i u parovima za seniorke, odigrano je na kuglani u Kruševcu. Radanovićeva je pobedila sa 558 čunjeva, drugo mesto pripalo je Marini Jokić iz EDB sa 554 čunja, a treće Tatjani Rujević iz kostolačkog Rudara sa 524 čunja. Učestvovalo je 27 kuglašica a osam najboljih plasiralo se na Šampionat Srbije 25 i 26 februara sa još 24 igračice sa Prvenstva Srbije – Vojvodina. EDB ima četiri predstavnice, Rudar iz Kostolca dve i po jednu Jagodina i Čačak.

Na Prvenstvu Srbije – Centar u parovima, EDB je pobedio sa 1.058 čunjeva (Marina Jokić 554, Suzana Radosavljević 504). Jagodina je druga sa 1.051 čunj (Biljana Radanović 558, Milanka Petrović 493), dok je bronza pripala kostolačkom Rudaru sa 1.027 čunjeva (Tatjana Rujević 524, Jasmina Živković 513). Učestvovalo je 14 parova, tri najbolja su se plasirala, sa još devet parova sa Prvenstva Srbije – Vojvodina (odigranog ranije) na Šampionat Srbije 21. i 22. aprila. U Kruševcu je sudio Zoran Pešić.

Nevenka Joković (Pionir, Subotica) je izvanredno odigrala na kuglani „Gagović sport“ u Kljajićevu i ubedljivo trijumfovala sa 621 čunjem. I srebro je otišlo u Suboticu, osvojila ga je juniorska reprezentativka Pionira Livia Santo sa 599 čunjeva, dok je bronza pripala Anici Radaković (Srem, Ruma) sa 596 čunjeva. Učestvovalo je je 40 kuglašica, 24 su se (sa još osam sa Prvenstva Srbije – centar) plasirale na Šampionat Srbije 25. i 26. februara. Pionir i Apatin imaju po pet plasiranih kuglašica, Ada kompjuters (Novi Sad), Petrovaradin i SPC Vojvodina po tri, Srem (Ruma) i Jedinstvo (Novi Bečej) po dve i Eđšeg iz Bačke Topole jednu. U Kljajićevu je sudio Mirko Čukvas.