XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Gadjaju u Sloveniji, misle na Finsku

Turnir u slovenačkom gradu Ruše u subotu i nedelju jedan je od poslednjih kontrolnih pred Šampinat Evrope  od 14. do 18. februara u Finskoj, na kome će evrpski strleci imati priliku da izvade vize za Olimpijske igre u Londonu 2012. U petak je autobus sa 38 putnika krenuo u Sloveniju, a od prijavljenih je izostala samo Lidija Mihajlović, čiji je trener u klubu Niš Zoran Stojiljković rekao da je po savetu lekara ostala na Urološkoj klinici u Beogradu na kontroli. Mihajlovićavoj je pre godinu dana presađen bubreg.
- Ruše je za mene prilika da rešim neke male dileme oko sastava  i kada se vratimo poslaću prijavu za Prvenstvo Evrope, a reprezenatativci će poslednji međunarodni test imati na turniru u Minhenu krajem meseca – kaže v. d. selketora Goran Maksimović.- Na ovom turniru učestvuju o trošku OKS svi strelci koji su osvojili olimpijske vize, kao i olimpijski kandidati, dok za ostale troškove plaćaju klubovi.

Prošle godine prvog dana srpski strelci su osvojili deset medalja – pet zlatnih (od toga dve ekipne), tri srebrne i dve bronzane. Zlatom su se okitili u gađanju puštoljem Jasna Šekarić i Andrija Zlatić, kao i obe ekipe ovim oružjem, srebra su pripaala Zorani Arunović i Damiru Mikecu (pištolj), Marku Živiću i Andrei Arsović (puška), a bronze Bobani Veličković (pištolj) i Milutinu Stefanoviću (puška). Drugog dana osvojili su tri medalje – zlatnu i dve srebrne. Andrija Zlatić je ponovo pobedio pištoljem, srebro su osvojile Bobana Veličković (pištolj) i Ivana Maksimović (puška). Ukupno, računajući i deset odličja osvojenih prvog dana, srpski strelci su završili slovenačku turneju sa 13 trofeja (6 – 5 – 2).