XS
SM
MD
LG

Ponosni Milojević

Vladan Milojević

Crvena zvezda je ostvarila veliki uspeh plasmanom u Ligu šampiona drugu godinu zaredom. Utakmica protiv Jang bojsa u Beogradu završena je rezultatom 1:1, a Vladan Milojević je istakao da je ponosan na svoje igrače, na navijače, kao i da jedva čeka susrete sa najboljim evropskim ekipama.

- Ponosan sam, napravili smo veliki uspeh. Od početka sezone smo imali veliku želju da ponovimo ulazak u Ligu šampiona. Znali smo da neće biti lako, ali ništa u životu nije lako. Rekao sam igračima i pre utakmice sa Kopenhagenom da treba da uradimo sve što je do nas, da budemo ono što jesmo i mislim da nas je Bog nagradio time što smo među 32 najbolje ekipe u Evropi. Ta činjenica je veliki uspeh za moje igrače, za klub, za istoriju. Imaćemo i juniore u Omladinskoj Ligi šampiona, i to će biti sjajna prilika da se naši mladi igrači koji sutra treba da budu nosioci Crvene zvezde iskale sa svojim vršnjacima. Živimo san, čestitao bih mojim igračima i mojoj porodici koja nije tu sa mnom i koja mi mnogo nedostaje, ali kada ste u Crvenoj zvezdi onda imate veliku porodicu. Volim moje igrače najviše na svetu. Čestitam navijačima i čitavoj Srbiji, jer ovo je uspeh za čitav narod. Dovešćemo najveće evropske ekipe u Srbiju da vide Beograd, da vide našu zemlju, našu tradiciju i kulturu – rekao je Milojević.

 

Šef stručnog štaba našeg kluba sumirao je utiske i sa upravo završenog susreta.

- Što se tiče utakmice, izbacili smo kvalitetnog protivnika protiv koga je teško igrati. Mnogo su brzi, motorični, skočni, ali moram da istaknem da nas nisu iznenadili time što su imali tri igrača u odbrani. Čini mi se kao da smo ih previše respektovali, svi su brzi, a mi se ne susrećemo često sa takvim igračima, pa je postojao neki strah da se ne pogreši. Bili smo opterećeni i rezultatom u Bernu, ali razgovor na poluvremenu doveo je do toga da postignemo gol. Ostaće zapamćen rezultat, sve drugo ide u istoriju. Jedan prijatelj mi je rekao: „Ja ne igram da bih igrao, igram da bih pobedio“. 

Crvena zvezda će drugu godinu zaredom igrati grupnu fazu Lige šampiona, ali je ovo treća sezona u nizu u kojoj naš klub učestvuje u evropskim takmičenjima.

- Gledamo utakmicu po utakmicu, treniramo vredno i ubiramo plodove uspeha. Ponosan sam, ali kad prođe euforija, dođe još veći pritisak. Stalno se dižu granice, ljudi imaju sve veća očekivanja, ali uspevamo da ih probijamo. Onog momenta kad smo došli u klub, dogovorili smo se da probamo da doprinesemo što više možemo. Mi smo svi zvezdaši. Svaka čast ljudima koji su davali krv, ljudima koji su na tribinama, to su sve sitnice, ali u takvim stvarima se pokazuje veličina. Zvezda je danas moćan klub, a nama je da damo mali doprinos ka tome da sve bude kako treba. Moji igrači su pobednici, hoće da se nadmeću, da igraju Evropu i to je poenta fudbala, da se odmeravate sa najboljim evropskim igračima. Slušaju šta im govorim, rade šta im kažem i još jednom moram da im čestitam – istakao je Milojević.

Naš klub je prošle godine angažovao trojicu novih fudbalera nakon što je obezbeđen plasman u Ligu šampiona. Došli su Marin, Boaći i Čaušić.

- Fokus je bio na današnjem susretu. Sutra ćemo videti kakvi su nam planovi oko dolazaka i odlazaka. Što se Bena tiče znate koliko ga cenim i poštujem. Pravi profesionalac i igrač kog imam sa sobom još od Panioniosa, ali život teče dalje. Kada sam bio mlađi mnogo mi je teže padalo rastajanje sa igračima. Emotivan sam, pogotovo kada se radi o igračima, ali to je život – završio je Milojević i dodao da ne razmišlja o žrebu, jer u Ligi šampiona nema lakih protivnika.