XS
SM
MD
LG

Markov tim najavljuje borbu za najviši plasman

Kada neko vredi, onda samo radom i verom u kvalitet može do cilja. Tim Marka Vidojevića upravo je to i pokazao i na putu je da se probije medju najbolje timove Prve lige. Marko Vidojević i njegov tim očitali su danas  fudbalsku lekciju Ognjenu Koromanu i fudbalerima koji su verovali da će danas lako “preko Nišave”.

Vidojević je formirao tim od dobrih momaka, fudbalera koji su razumeli njegovu filozofiju igre, disciplinovano radili i rade i eto pobeda. Ostaće žal za bodovima na “Sindjinom” i ona lopta koja je u 86. minutu otela Radničkom bodove protiv Zlatibora.

  Kako ono beše! “Neko to gore vidi sve!” Rekao sam juče Marku pre odlaska, pitajte ga, da će nam se vratiti ono što je “otišlo”! Da je Bog “rodjeni Piroćanac” i da će njegov tim nastaviti da “gazi”! I jeste!

I još ovo u uvodu, koji naravno pišem posle utakmice čekajući da Goran Tričković pošalje izjavu Marka Vidojevića.  Fudbaleri Radničkog i Marko Vidojević, dodaću i Milana Ćirića i Nenada Jončića,  poslali su danas još jednu poruku gradu, svom predsedniku Nikoliću, da se spremaju! Da ojačaju logistiku, obezbede sponzore, jer će ovaj tim nastaviti da pobedjuje. Ovaj Radnički je prevazišao okvire sadašnjeg stanja u Klubu, okovi su pukli, potrebno je i tamo, tamo gde je nekada bila Uprava, tamo gde su potrebni ljudi koji treba da na pravi način predstavljaju Radnički, dovesti prave, mlade, pametne, otresite, inteligentne ljude koji će znati šta valja činiti. Tek tada i tako, uz neke pirotske privatne gigante, koji će videti interes da ulažu u ove momke, Ranički može da krene do Zvezde i Partizana. Zašto da ne? Kada su mogli… zašto ne bi i Piroćani!?

2. minut Korner za Žarkovo, posle dobrog centaršuta udarac glavom napadača domaćih, Šuljagić brani. 10. minut Posle drugog kornera Dojkić dobro glavom izbacuje loptu u teren. 14. minut Radivojević šutira sa 20 metara neko od domaćih igrača blokira udarac i lopta odlazi u korner.

Od petnaestog do dvadesetpetog minuta domaći imaju više loptu u svom posedu, ali bez prilika.

25. minut Posle jedne povratne lopte golmanu Kirovskom, Spasić blokira golmanovo poigravanje s loptom, lopta dolazi do Radivojevića koji je ubacuje u praznu mrežu

Gooooool!!! 0:1 Radivojević

29. minut Spasić prodire sa desne strane šutira iskosa ali lopta završava pored gola

36. minut Posle drugog kornera za radnički lopta stiže na drugoj stativi do Tolića koji je šalje u gornji desni ugao

Gooooool!!! 0:2 Tolić

Do kraja prvog poluvremena nije bilo značajnijih događanja na terenu. Radnički je mirno odigrao do kraja poluvremena.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom Žarkova

51. minut Napadač Žarkova tuče glavom pored gola

55. minut Penal za Radnički

Posle kontranapada, Milenković je srušen u kaznenom prostoru, sudija je odmah pokazao na kreč. Siguran izvođač bio je Pobulić

Goooool 0:3 Pobulić

Čim se krenulo sa centra domaći su izveli dobar napad, Nikolić je sam izašao ispred Šuljagića i postigao gol

56. minut 1:3 Nikolić

60. minut Dojkić posle kornera šutira glavom tik preko prečke

Marko Vidojević je u dosadašnjem toku utakmice izvršio tri izmene, umesto Pobulića ušao je Strahinja Petrović, a Kostića Milutinovića zamenio je Edoa. Owusu je u 80. minutu ušao umesto Radivojevića. 84. minut Edoa šutira sa šesnaest metara pravo u Kirovskog

Poslednji minuti drugog poluvremena protiču u terenskoj inicijativi domaćina čiji se napadi završavaju na dvadeset metara ispred gola Šuljagića

90. minut sudija je produžio meč 5 minuta. 95. minut kraj utakmice.

Želim na kraju da zahvalim FK Žarkovo, posebno generalnom sekretaru Milanu Djoriću, na izuzetnom gostoprimstvu. Onako kako su napisali u mejlu, uradili su! Imao sam obezbedjeno posebno mesto sa mojim imenom i prezimenom.

Tokom utakmice koristio sam internet vezu i mogućnost da snimim ekipe pre utakmice. Medjutim, zakasnio sam da dogovorim sa Markom Vidojevićem da snimim fudbalere i utakmica je počela. Sudije i delegati bili su obavešteni. Biće prilike.

 Posle utakmice Milan Djorić me primio u prostoriju za novinare, pitao da li je sve bilo u redu i pozvao da budem gost na svakoj njihovoj utakmici.

Zaista, bilo je lepo ovog popodneva biti Piroćanac ovde na Stadionu u Žarkovu. Zbog pobede Radničkog naravno, ali i zbog pokazanog poštovanja, uvažavanja, pre, za vreme i posle utakmice!

Prva liga Srbije 5. kolo: OFK Žarkovo - Radnički Pirot  1:3 (0:2)    

Strelci: Radivojević 0:1 u 25. min., Tolić 0:2 u 36. min., Pobulić 0:3 u 55. min, Nikolić 1:3 u 56. min. Igrač utakmice: Filip Tolić, Radnički Pirot. Sudije: Borko Mijajlović, Ivan Blagojević, Miloš Mitić, 4. sudija Milan Mitić. Delegat: Radomir Elezović.


Radnički 1923 3 : 0 Smederevo 1924
Metalac 2 : 0 OFK Bačka
Sinđelić 1 : 0 Dinamo
Zlatibor 0 : 0 Kabel
OFK Žarkovo 1 : 3 Radnički (P)
Trayal 1 : 1 Zemun
Kolubara 3 : 1 Novi Pazar
Budućnost 2 : 2 RFK Grafičar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kabel 5 3 1 1 10
2 Trayal 5 3 1 1 10
3 Dinamo 5 3 0 2 9
4 Metalac 5 3 0 2 9
5 RFK Grafičar 5 2 2 1 8
6 Novi Pazar 5 2 2 1 8
7 Radnički (P) 5 2 2 1 8
8 OFK Žarkovo 5 2 1 2 7
9 Radnički 1923 5 2 1 2 7
10 OFK Bačka 5 2 1 2 7
11 Kolubara 5 2 1 2 7
12 Zlatibor 5 1 3 1 6
13 Budućnost 5 1 2 2 5
14 Sinđelić 5 1 2 2 5
15 Zemun 5 1 1 3 4
16 Smederevo 1924 5 0 0 5 0