XS
SM
MD
LG

Železničar preuzeo dosadašnji trener Metaloplastike

Đorđe Teodorović jedva čeka da počne da radi u Železničaru; foto: RK Železničar

Nešto više od mesec dana pre početka Superlige Železničar je dobio šefa stručnog štaba - u pitanju je Đorđe Teodorović, trener koji je prošle sezone sa Metaloplastikom stigao do zvanja vicešampiona Srbije. Strateg koji će niške rukometaše preuzeti naredne nedelje poručio je da na raspolaganju ima odličan tim, te da će biti zadovoljstvo raditi sa njima.

 

Karijeru je protekle dve decenije gradio u Norveškoj i kao trener i kao direktor i u muškom i u ženskom rukometu, prošle sezone vratio se u domaći rukomet i odmah zabeležio sjajan rezultat. Za to vreme se i upoznao sa domaćim rukometom, kako kaže, i uvideo da su Nišlije jedan od najboljih timova, a smatra da je tako i ove sezone, uprkos odlasku Stevana Sretenovića i Predraga Vejina.

Ovo je za mene ogroman izazov, kome se neizmerno radujem. Nepotrebno je trošiti reči o tome kolika je tradicija kluba u koji dolazim, sa nadom da ćemo stvoriti jedan pravi rukometni centar u Srbiji. Ne mogu da dočekam da počnem da radim sa momcima i da im prenesem koliko je važno da svi uložimo napor da bismo došli do cilja kome stremimo. Moramo da zasučemo rukave, a plodovi tog rada će doći - priča strateg.

47-godišnji stručnjak potpisao je ugovor na godinu dana, a predsednik kluba Ljubomir Pavlović kaže da je njegov angažman plod dugog razmatranja.

Dugo sam vagao, i sa Đorđem Teodorovićem dogovorio saradnju na godinu dana. Poklopila su nam se razmišljanja, prati ga reputacija velikog radnika, čije ekipe igraju savremeni evropski rukomet, tako da verujem da je on ono što je potrebno "Želji" u godini stabilizacije na svim nivoima - rekao je Pavlović.

Iako su niški rukometaši danas počeli da treniraju, zvaničan početak priprema sa novim trenerom zakazan je za ponedeljak, 12. avgust.


Novi Pazar 30 : 30 Dinamo
Partizan 30 : 37 Železničar 1949
Vojvodina 28 : 28 Metaloplastika
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 8 1 1 17
2 Metaloplastika 10 6 1 3 13
3 Železničar 1949 10 6 0 4 12
4 Dinamo 10 5 1 4 11
5 Novi Pazar 10 2 1 7 5
6 Partizan 10 1 0 9 2