XS
SM
MD
LG

Utreht nije Ajaks

Zrinjski - Akademija Pandev

Sa dva puta po 3:0 vicešampion Premijer lige BiH mostarski Zrinjski eliminisao je pobednika Kupa Severne Makedonije Akademiju Pandev u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu. Žreb je hteo da Hercegovci u drugoj rundi ovog takmičenja ukrste koplja sa predstavnikom Holandije, ekipom Utrehta.

Još u ponedeljak “plemići” su otputovali u Holandiju gde su odradili dva treninga, od kojih je jedan obavljen sinoć na stadionu “Galgenvard” u terminu početka današnje utakmice (18.30 časova). Trener Hari Vukas je odabrao 20 igrača koje će konkurisati za ekipu protiv Holanđana, a na spisku su: Brkić, Soldo, Gojković, Čeliković, Barbarić, Stojkić, Rugašević, Jakovljević, Tičinović, Kadušić, Čurjurić, Čirjak, Šovišić, Pezer, Rustemović, Bencun, Mandić, Govedarica, Hadžić i Lendrić.

O utakmici protiv favorizovanih Holanđana strateg Zrinjskog Hari Vukas je istakao sledeće:

-Nisu oni Ajaks, PSV Ajndhoven ili Fejenord, ali znamo svi šta je holandska škola fudbala i koliko je tamošnja liga jaka. I njihova reprezentacija se vratila opet na fudbalsku mapu Evrope, u vrh, ali daćemo sve od sebe i ući ćemo u pravi “fajt” sa ekipom Utrehta. Domaćin jeste blagi favorit, međutim nema predaje. Bilo bi lepo kada bi u Holandiji napravili aktivan rezultat za revanš na našem terenu koji igramo za sedam dana. Biće ovo mnogo teži i izazovniji mečevi nego oni protiv Akademije Pandev.

Današnju utakmicu u Utrehtu sudiće ruski internacionalac Aleksej Eskov sa pomoćnicima sunarodnicima Dmitriom Mosjakinom i Andrejom Bolotenkovom, dok je četvrti arbitar Mihail Vilkov.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise