XS
SM
MD
LG

Fudbaleri OFK Bečej 1918 počeli pripreme

Šef stručnog štaba Bečejaca Milan Belić u društvu sportskog direktora Miloša Andrića i trenera golmana Dragana Leskovca daje prva uputstva igračima

Posle dva meseca pauze, zaskakutala je lopta i na Gradskom stadionu kraj Tise. Povratnik u srpskoligaše vode OFK Bečej 1918 počeo je pripreme. Novi šef stručnog štaba Milan Belić imao je na prozivci 16 fudbalera, uglavnom, iz Bečeja i bliže okoline, ali nijednog golmana!?

- Prvog dana su se javili igrači kojima smo matični klub i parnjih koji su iz najbliže okoline i igrali su ili žele da igraju u našem klubu. Naravno, u nekoliko narednih dana prodefilovaće znatan broj igrača na probi, a stručni štab će odlučiti ko će od njih zadužiti opremuza sezonu pred nama. Možda će neko od mlađih na novo kaljenje u okolne klubove, rekao nam je zamenik predsednika kluba zadužen za razgovor sa igračima koji žele da se priključe srpskoligašu sa Tise Nedeljko Vasić. Problem golmana biće rešen za par dana. Traži se najbolje rešenje. Voleli bismo da imamo na raspolaganju 22 igrača i dva golmana već danas, ali situacija je izmenjena u odnosu na par sezona unazad i moramo se prilagoditi aktuelnom trenutku.

Od igrača koji su u minuloj sezoni konkurisali za najbolji sastav, javili su se Dragoljub Vasić, Nemanja Vasin, Vladan Vorgučin, Slavoljub Dabižljević, Ilija Erdeljan i Bojan Ćulum, opremusu zadužilii mladići koji su bili na kaljenju, Lazar Vranješ,  Bratislav Jelić, Davor Jelić, Žarko Kobiljski, Nikola Savini Jovan Ćuk, zatim veteran Milorad Janjuš i Bačkogradištanac Nemanja Jović, koji je minule sezone nosio dres vojvođanskog ligaša Mladost iz Turije, kao i par igrača na probi. Iako postoje teoretske šanse da nekoliko igrača iz prvoligaškog sastava ostane, mala je verovatnoća da će se to u par narednih dana dogoditi. Ostatak do potrebnog broja od najmanje 22 igrača i dva golmana popuniće se iz redova onih koji su izrazili šansu na potraže afirmaciju kraj Tise.

- Ambicije kluba su da se, posle ispadanja iz Prve lige Srbije, stabilizuje situacija. Ne jurimo rezultat, već igru i da obezbedimo što bolji plasman u srpskoligaškoj konkurenciji. Tražim od vas da na svakom treningu pružite maksimim, a ja ću sa saradnicima forsirati napadački fudbal, kakav iskreni prijatelji fudbala najviše cene. Čeka vas naporan rad, jer bez toga nema radosti u sportu, a svi želimo da posle utakmice ponosni napustimo teren, ovim rečima, između ostalog, obratio se „kapetan“ tiskog broda Milan Belić svojim „mornarima“.

Potom je do tančina predočio kako će izgledati prvi trening u trajanju od 82 minuta i zeleni tepih je dobio svoje „radilice“.

- Kompletirali smo spisak kontrolnih utakmica. Još je nepoznat rival za „generalku“ 10. avgusta, kojeg ćemo odabrati kada budemo saznali žreb prvenstvene trke, koja startuje 17. avgusta. Prvu utakmicu igraćemo u SC „Vujadin Boškov“ protiv omladinskog sastava superligaša Vojvodine. Premijera kraj Tise biće 20.jula protiv zrenjaninskog srpskoligaša Radničkog. Potom slede okršaji s komšijskim vojvođanskim ligašima, prvo 24.jula sa Jedinstvom iz Novog Bečeja, a tri dana kasnije u Bačkom Gradištu sa Vojvodinom. Protiv srpskoligaša Bratstva 1946 iz Prigrevice igraćemo 3. avgusta, saopštio nam je sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Milorad Janjuš se vratio na mesto uspeha

Na kraju valja primetiti da se u klub, posle 13 godina vratio napadač Milorad Janjuš. Navijači koji pomno prate dešavanja kraj Tise sećaju se njegovih igara i golova u srpskoligaškoj konkurenciji. Stigao je iz Crvenke tokom zime 2006. godine i u proleće na 16 utakmica postigao je devet golova, a tokom jeseni nove sezone na 15 utakmica upisao je novih sedam golova.Posle godinu dana, oprostio se od kluba, ali ne i od Bečeja, gde je zasnovao porodicu.U međuvremenu je igrao u inostranstvu i, mada će za koji dan (15. jula) proslaviti 37. rođendan u dobroj je fizičkoj snazi. Možda je, upravo, takav tip igrača proletos nedostajao da se zadrži prvoligaški status.

- U treningu sam svo vreme iza mene. Bogatu inostranu karijeru sam završio pre godinu dana na Malti, a minule sezone sam, na poziv matičnog Poleta iz Sivca, nosio njihov dres. Nisam mogao da odbijem poziv ljudi iz grada u kom živim, mada sam mislio da obesim kopačke o klin, i pokušaću iskustvom da pomognem. Verujem da ću loptu brzo ukrotiti i da će biti koristi od mene, veruje u sebe Milorad Janjuš.

Na kraju valja primetiti da je prozivka kraj Tise relativno mirno prošla u prisustvu dvadesetak navijača, a da će narednih dana biti kao na autobuskoj stanici, jer se očekuje defile onih koji žele da se nametnu i zaduže dres kluba koji nastavlja vekovnu tradiciju fudbala u Bečeju.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16