XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Zorana Arunović posle Irana pripreme nastavila u Sulu u Nemačkoj

Zorana Arunović, olimpijka Crvene zvezde boravila je na takmičenju u Iranu i potom sa sestrom Jelenom, koja joj je i lični trener, otputovala u veliki svetski centar Sul u Nemačkoj na pripreme, prve u olimpijskom ciklusu! - U Iranu je bilo zaista lepo. Moram priznati da mi nije bilo baš sve jedno kada sam krenula, misleći idem sama u nepoznatu zemlju, ne znam ni da li će tamo biti neko koga poznajem osim Čabe Đerika, Mađara koji je trener njihove reprezentacije i sa kojim sam u vrlo dobrim odnosima – kaže Zorana Arunović.- . Pozvali su me, iz nekog razloga im je bilo stalo da dođem i shvatila sam to i kao malu avanturu. Naravno, spremala sam se kao i za svako drugo takmičenje, mada mi je u prvom planu bio vazdušni pištolj i želela sam da probam neke stvari koje sam radila u Beogradu. Na kraju nije baš ispalo kako sam mislila, ali sam dosta toga videla, prvenstveno koje su mi slabe tačke.

Zorana Arunović je osvojila vazdušnim pištoljem treće mesto sa 379 krugova iza predstavnice Mongolije koja je imala 385 i Iranke koja je “ubila” 380 krugova. MK pištoljem je bila četvrta sa 565 krugova. Prva dva mesta sa  580 i 571 krugom osvojile su takmičarke iz Mongolije, treća je bila Iranka sa 567 krugova:
- Takmičenja su mi koristila, pre svega da bih videla gde sam u ovoj fazi rada. Pogotovo jer su uslovi bili fantastični. Imaju zatvoreno MK strelište za 25 i 50 m,  a streljana za vazdušno oružje ima 80-tak mesta. Sve se greje! Napolju je padao sneg,tako da sam prvi put gađala MK pištem dok je vejalo! Divno iskustvo. Organizatori su se potrudili da svi dobiju sve što im treba, potrudili su se maksimalno da nam ugode. Morala sam, međutim, da nosim maramu, za mene je i to bilo novo iskustvo, gađati zabrađena i da budem iskrena nije ni najmanje naivno. U jednom trenutku mi je došlo da sve počupam sa glave, jer nisam navikla. Trebalo mi je i vremena da se priviknem i  da ne treba da se rukujem sa muškarcima, ili ne daj Bože da zagrlim nekoga. Iranske takmičarke su  su prva tri dana doslovno bežale od mene. Prvo sam pomislila da su se iz nekog razloga stidele  a tada  sam shvatila da ja treba da načinim prvi korak ako želim da progovorim sa bilo kim dok sam tamo. Kada su se malo raskravile, stvarno smo se lepo ispričale i provela sam tri sjajna dana. Sada  imam prijatelje i u Iranu. Mnogo sam saznala i o njihovoj kulturi i životu – zadovoljna je Zorana Arunović.

U Sulu su sestre Arunović već bile u martu ove godine. Zbog sjajnih uslova odlučile su se da ponovo sprvedu pripreme u ovom mestu:
- Treniramo obično tri puta dnevno, a kada se seja sažali na mene, onda dobijem samo dva treninga i tada niko srećniji od mene nije - našalila se Zorana Arunović.- Ispravljamo neke stvari koje su mi stvarale probleme, a koje sam zanemarivala misleći da će vremeno da nestanu same od sebe. Ima dovoljno vremena da se dobre stvari usvoje i radimo na tome, paralelno, u obe discipline. Dugujemo veliku zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije koji fiansira ove ove pripreme, kao  i mnogo puta do sada. Da njih nema , ne znam gde bismo bile i šta bismo radile. U Srbiji nema uslova za zimski rad MK oružjem. Vraćam se 1. decembra pa idemo u Zagreb a dolazi, potom, naše Internacionalno prvenstvo Beograda. Za mene je to jedno od najlepših takmičenja i uvek se trudim da tu postignem dobar rezultat.

Zorana Arunović Olimpijske igre u Londonu vidi kao krunu karijere:
- Pristajem apsolutno na sve, na svaki trening ma koliko bio naporan, na sve što mi se kaže jer imam motiva na pretek a to je dobar rezultat na olimpijskom turniru dogodine. Olimpijska medalja se ne osvaja lako, ali sam uverena sam da će se sav trud, rad, zalaganje i odricanja isplatiti –smatra Zorana Arunović.

U kolekciji medalja Zorani Arunović nedostaje samo olimpijska! Ima zlato vazdušnim i srebro MK pištoljem sa seniorskog SP u Minhenu 2010. i svetsko juniorsko zlato MK pištoljem iz Zagreba 2006. Vazdušnim pištoljem osvojila je juniorsko zlato na EŠ u Moskvi takođe 2006. Na SP u Minhenu bila je članica vicešampionske reprezentacije Srbije MK pištoljem.  Sa EŠ ima zlato u ekipi 2010. Sa Mediteranskih igra u Peskari 2009. ima zlato vazdušnim pištoljem. Ove godine je osvojila unverzitetsko srebro MK pištoljem i srebro na Svetskom  kupu u Minhenu vazdušnim pištoljem. Na Šampionatu Evrope u martu ove godine u Breši bila je sa Jasnom Šekarić i Bobanom Veličković,članica reprezentacije Srbije koja je odbranila zlato vazdušnim pištoljem. Pojedinačno, bila je šesta. Na Prvenstvu Srbije ove godine osvojila je obe titule – vazdušnim i MK pištoljem, kao i oba ekipna zlata.  MK pištoljem je pobedila i u Kupu Srbije, dok je u ovom takmičenju vazdušnim pištoljem bila druga.