XS
SM
MD
LG

Navija za Borusiju, dolazi iz teniske porodice a sada ide na megdan Noletu

Foto: ATP Tour

Malo po malo došli smo do drugoenedelje na Rolan Garosu. Novak Đoković u ponedeljak ima pred sobom meč osmine finala a njegov rival biće Lenard Štruf iz Njemačke.

Lenard Štruf je Nijemac rođen u Varstajnu i ima 29 godina. Na Turu je od 2009. godine. Visok je 196cm. Ima jako dobar servis i dosta forsira servis volej igru. Pored servis voleja, dvoručni bekend mu je ka udarac. U karijeri je zaradio preko četiri miliona dolara. Trenutno je 37. na svijetu a bio je i 21.  Pored pojedinačne konkurencije dobar je i u dublu. U Australiji je sa Meklejnom stigao do polufinala. U karijeri nema niti jedan trofej u singlu.

Međutim, ima razloga zašto ovog momka trebate poštovati. Dobio je dva puta u karijeri igrače koji su u tom trenutku bili u TOP5. Prvi put je dobio Stena Vavrinku 2016. godine kada je Sten bio treći. Drugi kojeg je dobio jeste Zverev a to se desilo u Indijan Velsu ove godine.

Kao što smo već rekli, Štruf igra dubl. Zato i igra često servis volej. Međutim, dubl ne igra jer želi da osjeti teren nego jednostavno uživa u igranju tenisa. Sa Meklejnom je iao dobrih rezultata prošle godine. Pored pomenutog polufinala na Australiji, imao je polufinale na Mastersu u Majamiju te četvrtfinala na Vimbldonu i Mastersu u Madridu.

Štruf dolazi iz prave teniske porodice. Njegovi roditelji su treneri i imaju tenski klub u rodnom Varstajnu. Međutim, on nije samo pasioniran tenisom. Tenis voli i time se bavi ali ima još jednu sportsku ljubav. Ta ljubav je Borusija Dortmund. Veliki je navijač ''Milionera'' jer živi na desetak minuta od stadiona. 

Nema trofeja bar kada su u pitanju ATP turnirni. Međutim, dobar dio karijere proveo je na Čelendžerima i Fjučersima. Osvojio je pet Čelendžera i pet Fjučersa. Prvi Čelendžer osvojio je 2014. godine kada je u Helburnu osvojio titulu savladavši Fučovića u finalu. U 2015. godini osvojio je trofeje u Orleanu kada je savladao Janoviča dok je u Ščečinu savladao Smirnova. Dva Čelndžera osvojio je i u 2016. godini kada je u Monsu savladao Milota a u Aplenu Hasea. Što se tiče velikih turnira, na Gren Slem turnirima je po prvi put uspio dobaciti do druge sedmice.
              
Šljaka mu je omiljena podloga i više od polovine svojih pobjeda ostvario je na šljaci. Nole se dobro spremao za duel sa njim i svi u Noletovom timu bili su prezadovoljni sa Noletovim treningom u nedelju. To nas sve raduje. No, Štruf zaslužuje poštovanje i Nole mora biti oprezan. U protekloj rundi savladao je Ćorića što je pokazatelj koliko može. Ipak, trebao bi, a nadamo se i da hoće, Nole ovo lagano dobiti.