XS
SM
MD
LG

Prnjavor: 300.000 dolara za izgradnju sportskog fudbalskog centra

Detalj sa sastanka u Prnjavoru

U Prnjavoru je danas potpisan sporazum o izgradnji sportskog fudbalskog centra, u okviru projekta "Fifa gol", za šta je ovoj opštini odobreno oko 300.000 dolara.

Sporazum su potpisali predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, Fudbalskog saveza BiH, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Fudbalskog kluba Ljubić Zoran Deket.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević rekao je novinarima da će ovo biti značajan sportski kompleks ne samo za region nego i za Republiku Srpsku i BiH.

- Zajednički ulažemo i realizujemo ovu priču. Izgradnja centra će biti značajna i za mladost Prnjavora jer ovdje neće dolaziti samo fudbaleri već svi sportisti. Tako nešto nismo imali na ovim prostorima - rekao je Kovačević.

On je istakao da sve pokazuje da je odluka Fudbalskog saveza Republike Srpske da Prnjavoru povjeri ovaj projekat bila ispravna, jer osim što je očigledno da je riječ o ozbiljnoj sredini i Fudbalski klub "Ljubić" se u potpunosti reorganizovao, postao jedan od stubova u ligaškom takmičenju, što je takođe važno jer i on ima određene obaveze.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora administracije Fudbalskog  saveza BiH Nihad Hodžić precizirao je da će fudbalski i sportski centar u Prnjavoru imati glavni teren sa prirodnom travom i pomoćni sa vještačkom travom, ali i objekat sa potrebnim propratnim sadržajima.

- U prvoj fazi će se raditi pomoćni teren sa vještačkom travom. Na taj način otvaramo priču oko kompletnog centra koji će na neki način biti trening centar i za sve selekcije Fudbalskog saveza Srpske, ali i Fudbalsklog  saveza BiH - rekao je Hodžić.

Tomaš je istakao da je potpisivanjem sporazuma danas napravljen konkretan potez za realizaciju projekta "Fifa gol" i donaciju sredstava koju opština Prnjavor treba da dobije od Fudbalskog  saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

On je podsjetio da je obaveza donatora da osigura 300.000 dolara za realizaciju projekta, obaveza opštine da obezbijedi lokaciju i potrebne dozvole, a Fudbalskog kluba "Ljubić" da obezbijedi projektnu dokumentaciju.

- Izrada tehničke dokumentacije je pri kraju, a čim sredstva budu na računu pristupiće se raspisivanju tendera i izboru izvođača radova. Jedna od obaveza opštine je da upravlja kompletnom infrastrukturom koja bude izgrađena, da omogući da sve fudbalske selekcije u Srpskoj i BiH, ali i druge selekcije koriste ove terene - rekao je Tomaš i pojasnio da se sredstva za ovu namjenu moraju realizovati do kraja ove godine.

Tomaš kaže da izgradnjom sportskog kompleksa koji će se nalaziti u industrijskoj zoni Vijaka mnogo dobijaju i opština Prnjavor i Republika Srpska, da je za Prnjavor čast što je izabran da bude svojevrsni fudbalski centar, što se može zahvaliti i predanom radu kluba "Ljubić" u proteklom periodu.

- Danas je to klub koji se uvažava, poštuje, pokazali su kako se voli sport, fudbal i na koji način se ispravno radi. U protekle 2,5 godine predanim radom učinili su da prnjavorski fudbal dobije pravo mjesto na mapi Srpske i BiH - rekao je Tomaš.

Predsjednik Fudbalskog kluba "Ljubić" Zoran Deket naveo je da će budući sportski centar moći da koriste svi klubovi i sportisti iz Prnjavora, jer je osim fudbalskih terena planirana izgradnja i atletske staze kao i teretane.

Tekst i foto SRNA