XS
SM
MD
LG

Streljaštvo:Na završnom ispitu za operativne trenere SS Srbije 14 polaznika

Streljački savez Srbije i Visoka sportska i zdravstvena škola iz Beograda organizovali su predavanja i završni ispit za 14 polaznika za zvanje operativni trener iz streljakih klubova, kao i za pet polaznika iz Paraolimpijskog komiteta Srbije. Iz streljačkih klubova  na završnom ispitu su bili: Miribana Maksimović,  Dalibor Fatić, Dejan Mijailović, Jovana Konjević i Nikola Marić (svi Novi Beograd-Ušće), Mario Blažak (Zemun-Centar),  Dragan Donević (Partizan),  Miloš Ćopić (Palilula),  Dušan Hartner Dušan (Jagodina 92),  Boban Marković (Bor 030),  Davor Mitrov (Vranje),  Sreten Nešković  i Aleksandar  Zlatić („Aleksa Dejović`“,Užice) i Bojana Injac (Crvena zvezda).
- Novi Zakon o sportu, odnosno  nomenklatura stručnih zanimanja predviđaju da ubuduće niko ko nema makar ovo zvanje neće moći profesionalno da radi u klubu – kaže Goran Maksimović koji je sa Draganom Strelićem bio predavač i ispitivač na završnom ispitu održanom na strelištu na Carevoj ćupriji.- Svi polaznici su pokazali visok nivo znanja i sa te strane mogu sa zadovoljstvom da poručim da je srpsko streljaštvo dobilo dobru generaciju trenera.

Ovo zvanje je po rangu  iza onog koje se dobija po završetku akademskih kao i  strukovnih studija. Kompletno školovanje obuhvatalo je pet ispita iz opštih predmeta na Visokoj zdavstvenoj i sportskoj školi sa predavanjima koja su počela u aprilu, kao i završni ispit i seminarski rad iz uže stručnih predmeta  vezanih za sportsko streljaštvo, uz praktični deo  obavljen na Carevoj ćupriji.  Polaznici su imali ukupno 240 časova.