XS
SM
MD
LG

MSI: Team Liquid u polufinalu demolirao aktuelne prvake sveta – Ivictus Gaming

Gotovo niko nije verovao u njih, analitičari su prognozirali da će uzeti masksimalno jedan gejm. Ipak, Team Liquid je celom svetu pokazao i doakazao da nisu bili u pravu, savaldavši aktuelne prvake sveta – Invictus Gaming u prvom poulufinalu Mid Season Invitationala.

Ova neverovatna best of 5 serija je bila izuzetno dinamična in interesantna. Obe ekipe su pokazale da se ne plaše skirmiša i timfajtova ni u jednom trenutku. Liquid je potpuno preukrenuo svoju igru u odnosu na grupnu fazu. Igrali su istim tempom kao i Invictus, što do sada mnogim ekipama nije pošlo za rukom.

Liquid je prve dve partije dobio kominacijom odlične i proaktivne igre. Njihov džangler – Džejk ’’Xmithie’’ Pukero, bio je znatno aktivniji, sa mnogo više genkova od samog starta. Velike zasluge u ovoj istorijskoj pobedi, pripadaju i njihovom suportu Đo ’’CorreJJ’’ Jong-inu, koji je setapovao sjajno flenkove i timfajtove.

Treća aprtija je otišla u korist Invictus Gaminga, nakon dominantnog nastupa mid lejnera Song ’’Rookie’’ Eui-đina, koji je bio na svom autentičnom LeBlanc piku. U odlučujućem gejmu, Liquid nas je iznenadio sa par pikova koje su imali u rukavu: Skarner u džungli i Lux na midu, koji su i te kako uticali na krajnji ishod. Xmithie je bio neustrašiv od samog starta, pronalazivši pikove na svim lejnovima, što je kerijima Doubleliftu i Jensenu stvorilo ogromnu prednost.

Ovo je bez sumnje najveće iznenađenje u League of Legends istoriji. Team Liquid je konstantno pronalazio rešenja i odgovore na agresiju protivnika, dok je Invictus izgledao potpuno izgubljeno u nekim trenucima. Severnoaermički predtsavnici u velikom finalu čekaju protivnika iz okršaja između evropske ekipe G2 Esports i legendardne korejske organizacije Sk Telecom T1. Liquid je apsolutno najbolja ekipa koju je Severna Amerika imala do sada i naoštreni su da svojoj regiji donesu prvu internacionalnu titulu.