XS
SM
MD
LG

CS:GO - Denis potpisao za BIG; Nex ponovo odlazi na pauzu

Nemačka organizacija BIG, danas je objavila vest, iz koje saznajemo da će jedan od njihovih glavnih igrača ponovo morati da se povuče sa profesionalne scene. Bolovi u zglobu ruke sa početka godine su mu se vratili, što ovoga puta znači da će najverovatnije morati na operaciju.

Samim tim, organziacija je donela odluku da krene u potragu za novim igračem. Odlučili su se da dovedu jednog od najiskusnijih nemačkih igrača, Denisa ”denis” Hovela, koji iza sebe ima čak 8 nastupa na velikim Major turnirima.

Denis je poslednjih 18 meseci proveo, igrajući za Sprout, gde je pored par trofeja regionalnih turnira, najbolji uspeh zabeležio, kada su se takmičili na ELEAGUE Majoru u Bostonu 2018. godine. Ipak, pre toga nastupao je više od dve godine za Mousesports, što je definitvno bio vrhunac njegove karijere, sa nekoliko visokih plasmana na nacionalnim turnirima.

Što se tiče nexa, još uvek nam nije poznato, kada će se vratiti. Nakon dvomesečne pauze na početku 2019. godine, vratio si u aktivni sastav BIG-a i od tada je beležio rejting od 1.04, što ga čini najnoljim igračem u ekipi.

Iako denis ranije nije nastupao za BIG, dobro se poznaje sa kapitenom nemačke ekipe, Gobom, sa kim je zajedno igrao u Mousesportsu. Njihov prvi oficijelni meč odigraće se 21. maja u nastavku ESL Pro Lige.