XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: U Solinu desetoro srpskih strelaca

Prvi pripremni turnir srpskih olimpijaca i reprezentaivaca u novoj sezoni vazdušnim oružjem „DC open“ održaće se  ovog vikenda u Solinu kraj Splita. Učestvovaće desetoro strelaca, od toga  šestoro olimpijaca i olimpijskih kandidata. Ovu akciju u okviru programa za Olimpijske igre u Londonu, na kojima  Srbija ima trenutno sedam mesta, finansiraće Olimpijski komitet Srbije za olimpijce, olimpijska kandidate i njihove trenere. Za ostale strelce troškove snose klubovi.
U Solinu će gađati olimpijci i olimpijski kandidati  - puška: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Milenko Sebić (Policajac) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), pištolj: Dimitrije Grgić (Akademac) i Bobana Veličković (Bor 030). Ići će i lični treneri olimpijaca Dragan Marković (Novi Sad) i Dragan Donević (Partizan). Na put će i Jelena Zeljajić (Partizan), Žarko Trifunjagić (Novi Sad) i novi član Novog Beograda Ušća Slovenac Željko Moičević (svi puška), kao i takmičar pištoljem Uroš Kačavenda (Novi Sad).

Prošle godine, Ivana Maksimović je u Solinu osvojila dva druga mesta puškom, za seniorke i juniorke, a u seniorskoj konkurenciji drugo mesto pripalo je Draganu Markoviću (puška). Bobana Veličković je pištoljem bila druga juniorka i četvrta seniorka, a Žarko Trifunjagić puškom drugi junior. U finalu pištoljem za seniore Dimitrije Grgić je zauzeo šesto mesto, a Uroš Kavčavenda sedmo. Takmičenje je u subotu i nedelju. Prvih osam mesta na „DC openu“ nagradiće se sa 400, 300, 200, 60, 40, 30, 20 evra. Organizator je nekadašnji jugoslovenski selektor Siniša Vitez.