XS
SM
MD
LG

II Jablanička okružna liga : Mladi Borac – Železničar 1:0

Komšijski derbi na Blatuši uz tešku muku i mnogo sreće pripao je domaćima zasluženo ali uz sve čestitke Brestovčanima koji su pokazali igrom i zalaganjem da su ekipa koja zaslužuje bolje mesto na tabeli od onog na kojem je trenutno.

Da su gosti ozbiljno shvatili derbi severa Druge jablaničke okružne lige videlo se po odmah na početku a iza domaćih ostaje verovatno najgore prvo poluvreme ove jeseni. Zašto je to tako i šta se događalo u glavama igrača Mladog Borca znaju samo oni ali videlo se da su u meč ušli u stilu „lako ćemo“.

Gosti dominantni, domaći jedva prepoznatljivi te uz tri pogođena okvira gola, pravo je čudo kako gosti nisu stvorili prednost do poluvremena.

Ne treba biti mnogo pametan pa proceniti da su igrači lidera prvenstva potcenili mlade i talentovane goste, ali kad oni to nisu iskoristili onda je su nastavku meča  uloge zamenjene.

Konstantna terenska inicijativa i organizovani napadi lidera urodili su plodom u 69 minutu kad je posle briljantne akcije celog srednjeg reda domaćih, mrežu Stefana Cenića zatresao kapiten Saša Jović rezantnim udarcem, petnaestak metara iskosa sa leve strane.

Do kraja meča domaći su imali više od igre i još nekoliko izglednih prilika ali je rezultat ostao nepromenjen a jedinu senku na ovaj derbi, koji je zadovoljio kvalitetom bacio je Miloš Tošić u 74 minutu kada je u roku od desetak sekundi zaradio dva žuta kartona, prvi zbog oštrog starta nad Jovićem a drugi zbog neprimerenog ponašanja.

Svi akteri derbija od sudija preko igrača do publike zaslužuju prelaznu ocenu.

U sledećem 9. kolu Živkovčani gostuju u Donjem Brijanju kod trećeplasirane Slobode. Pobeda bi donela titulu jesenjeg prvaka, a u zavisnosti od rezultata utakmice Železničar-Kumarevo možda i bod bude dovoljan.

Stadion: Blatuša, gledalaca oko 100
Vreme: Hladno i vetrovito, teško za igru
Sudije: Miloš Jović (Grdelica), pomoćnici: Stefan Mladenović (Leskovac) i Danijel Kocić  (Gornje Sinkovce)
Delegat:Miroslav Marjanović (Lebane)
Strelci: Saša Jović-Zare u 69 min
Žuti kartoni: Đorđević, Cvetković, Nikola Ilić (Mladi Borac), Predrag Zdravković, Stefan Tošić (Železničar)
Crveni karton: Milan Tošić (Železničar) u 74. minutu

Mladi Borac: Mladenović, Cakić, Živković (od 46.Dragan Ilić), Đorđević, Nikola Ilić, Jović, Jovanović,  Marković, Cekić (od 70. Tričković), Tasić, Cvetković

Železničar: Stefan Cenić, Milošević, Aleksandar Cenić, Miloš Tošić, Ljubisavljević, Petar Zdravković, Stojković, Milan Zdravković, Stefan Tošić, Miloš Zdravković, Miljković


Sloga 5 : 0 Morava
MB 1 : 4 Lemind Livnica
Milanovo 1 : 6 Sloboda
Mladi Borac 1 : 0 Železničar
Kumarevo 2 : 0 Polet
Radnički 5 : 0 Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladi Borac 8 8 0 0 24
2 Kumarevo 8 5 2 1 17
3 Polet 8 5 0 3 15
4 Sloboda 8 4 1 3 13
5 Sloga 8 4 1 3 13
6 Radnički 8 4 1 3 13
7 Lemind Livnica 8 4 0 4 12
8 Napredak 8 3 2 3 11
9 Železničar 8 2 3 3 9
10 MB 8 1 2 5 5
11 Morava 8 1 1 6 4
12 Milanovo 8 0 1 7 1