XS
SM
MD
LG

SLZ: Pobeda - Rudar (K) 1:0

Fudbaleri srpkoligaša iz Beloševca hrabro su ušli u duel sa vodećim Rudarom i u kvalitetnoj igri, posebno u odbrani, zaustavili seriju pobeda Kostolčana. Sve linije u domaćoj ekipi dobro su funkcionisale i bila je to najbolja igra Pobede Beloševac u ovoj sezoni, koja je gostima nanela drugi poraz ove sezone, a sebi obezbedila tri važna boda. Trener Slaviša Kovačević nadmudrio je kolegu iz Rudara Ivana Čančarevića. Postavio je zadatak štoperima Vladi Bubanji i Danku Opančini da motre na najboljeg napadača Srpske lige „Zapad“ „devetku“ Marka Stevanovića, a oni su odlično obavili posao. Gosti nisu stvorili ozbiljniju šansu, jer su se njihovi napadi završavali na liniji 16 metara ili šutevima iz daljine preko gola. Na drugoj strani domaći igrači su pokušavali probijanje odbrane preko bokova, gde su Boško Stefanović, preko leve i brzonogi Aleksandar Varjačić preko desne strane pravili dar-mar odbrani Rudara.

Posle dužeg odmeravanja snaga, u 22. minutu Beloševčani su imali prvu šansu za vođstvo. Ofanzivni  bek domaćih Stefanović je prošao po levoj strani i oštro šutirao, a golman Stanojević krajnjim naporom uspeo je da loptu izbije u korner. Udarac sa ugla nije iskoristio Vlada Bubanja, koji je u skoku glavom loptu poslao tik preko prečke.

U 42. minutu, posle brze akcije Varjačiča preko desne strane, u svom kaznenom prostoru, napadača domaćina „pokupio“ je štoper  lidera Nastasović, ali je sudija Radojičić iz Lajkovca samo odmahnuo rukom da se nastavi igra, što je izazvalo buru negodovanja među igračima i gledaocima. Sudija se nije oglasio ni tri minuta kasnije kada je jedan igrač gostiju  igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Domaći igrači su tražili penal, ali je u gužvi ,umesto toga, Lepović dobio žuti karton, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

U nastavku igre Beloševčani su krenuli još ofanzivnije. U prvom naletu kapiten Marković je prošao po levoj strani i sa desetak metara oštro šutirao po zemlji, ali je golman uspeo da izbaci loptu u korner. U drugom pokušaju, u 50. minutu Marković je, ipak, srušio bedem Rudara i savladao golmana Stanojevića. Velike zasluge za ovaj pogodak pripadaju rezervisti i beloševačkom „Maradoni“, omalenom Nenadu Rakiću, koji se fintom oslobodio trojice igrača u odbrani gostiju i nesebično asistirao svom kapitenu, koji je rutinski sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu i izazvao buru oduševljenja među gledaocima.

Desetak minuta kasnije, sa 25 metara,pokušao je gostujući bek Jovanović pravim projektilom da iznenadi golmana domaćih, Žarka Trifunovića, ali je lopta fijuknula pored same stative.

U 72. Minutu, jedan od najaktivnijih u napadu domaćina Aleksandar Varjačić šutirao je sa desne strane, a odbijenu loptu nespretno je poslao pored stative sa ivice peterca. Do kraja susreta bilo je pokušaja za promenu rezultata na obe strane, ali bez uspeha, pa je „minimalac“ bio dovoljan za pobedu domaćina.

Trener Slaviša Kovačević blistao je od radosti posle utakmice, jer je njegova ekipa u potpunosti ispunila obećenje koje je on dao pre duela sa Rudarom, da će pobediti lidera.
- Ovo je bilo pravo lice naše ekipe i svi igrači zaslužuju čestitke za hrabru i čvrstu igru protiv veoma jakog Rudara. Znali smo šta nas čeka i dobro smo se pripremili za ovaj susret. Sve je funkcionisalo besprekorno. Odbrana na čelu sa golmanom Trifunovićem i zadnjom linijom uspela je da zaustavi najopsanijeg napadača gostiju Stevanovića, koji nije imao šanse  za gol.
Maksimum napora pružili su Milosavljević, Varjačić,  Marković, Stojanović, uz podršku korektora Marka Lepovića. Ne znam zašto sudija nije pokazao bar jednom na penal, ali mi se nismo obazirali na to. Težili smo da postignemo gol i iskoristili smo jednu šansu, što je bilo dovoljno za zasluženu pobedu - rekao je trener domaće ekipe Kovačević.

Ivan Čančarević je sportski prihvatio poraz i čestitao domaćinu na zasluženoj pobedi.
- Bila je ovo odlična igra, mislim po kvalitetu i izvan ovog ranga takmičenja, sa mnogo neizvesnosti. Mi smo posle dosta pobeda doživeli poraz danas i to zasluženo. Odigrali smo nešto slabije nego na prethodnim utakmicama, posebno u napadu, a napravili smo jednu grešku u odbrani, što je iskoristila Pobeda  i zasluženo pobedila. Nimo uspeli da ozbiljnije ugrozimo gol protivnika, jer je odbrana domaćina zaustavljala naše napadače, iako smo išli na pobedu. Pokušavali smo i polukontranapadima, ali ni to nije išlo i 1:0 za domaćina je zasluženo. Ne ostaje nam ništa drugo nego da čestitamo na pobedi, dobroj organizaciji i gostoprimstvu ljudima iz Pobede Beloševac - izjavo je trener Rudara Čančarević.

BELOŠEVAC–Igralište: Kraj pruge. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Radojičić (Lajkovac). Pomoćnici: Vlada Milovanović (Slovac), Darko Popović (Radalj). Strelac: Marković u 50. minutu. Žuti kartoni: Lepović (Pobeda Beloševac), Miletić (Rudar). IGRAČ UTAKMICE: Vlada Bubanja (Pobeda Beloševac).

POBEDA BELOŠEVAC: Trifunović, B. Stefanović, Vit. Bubanja, Lepović, Vl. Bubanja, Opančina, Varjačić, Milosavljević (Lukić), Lazarević (Rakić), Stojanović, Marković.
RUDAR (K): Stanojević, Karanović (Muljajić), Jovanović, Aleksandrov, Mitrović, Nastasović, Stanić, Miletić (Nikolajević), Stevanović, Đurović, Katić (Stojanović).


Sloboda (Č) 0 : 0 Radnički Stobeks
Jasenica 1911 2 : 0 Sloga (BB)
Polet (Lj) 0 : 0 Partizan (BB)
Jedinstvo 0 : 0 Vujić Valjevo
Pobeda 1 : 0 Rudar
Sloga (P) 2 : 1 Šumadija
Železničar 2 : 2 Jedinstvo Putevi
Mačva 2 : 0 Sloga (PM)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar 9 7 0 2 21
2 Jedinstvo Putevi 9 6 2 1 20
3 Mačva 9 6 2 1 20
4 Železničar 9 4 3 2 15
5 Pobeda 9 4 3 2 15
6 Sloga (PM) 9 5 0 4 15
7 Radnički Stobeks 9 3 4 2 13
8 Partizan (BB) 9 3 4 2 13
9 Polet (Lj) 9 3 3 3 12
10 Vujić Valjevo 9 2 5 2 11
11 Jasenica 1911 9 3 1 5 10
12 Jedinstvo 9 2 2 5 8
13 Sloga (BB) 9 2 2 5 8
14 Šumadija 9 2 1 6 7
15 Sloga (P) 9 2 0 7 6
16 Sloboda (Č) 9 1 2 6 5