XS
SM
MD
LG

Najava pete runde FA Kupa

Večeras kreće peta runda engleskog FA Kupa. Osam mečeva, svi u prenosima na ''sport Klubu'' a imamo i jedan veliki derbi.

Sve počinje večeras kada se od 20 i 45h sastaju Kvins Park i Votford. Oba tima mogu sve karte baciti na napad. Votford je siguran u sredini tabele Premijer Lige dok domaći teško mogu da se uključe u bitku za plej of Čempionšipa a i teško mogu ispasti. Zato mogu i jedni i drugi biti opušteni pa nas u najavi očekuje zanimljiv meč.

U subotu nas očekuju tri duela. Program otvaraju Brajton i Derbi. Brajton je nakon serije loših rezultata postao ugrožen što se opstanka tiče dok se Derbi grčevito bori za ulazak u plej of Čempionšipa. Mogao bi ovo biti veoma lijep meč a on je na programu od 13 i 30. Od 16h sastaju se Vimbldon i Milvol. I jedan i drugi tim je ugrožen u svom rangu. Donsima prijeti ispadanje u četvrtu ligu i teško će se izvući dok je Milvol ugrožen ali je u nešto boljoj situaciji. Iako im u ligama gori pod nogama, sigurno će dati sve od sebe da dođu do četvrtfinala Kupa jer je za njih ovo velika šansa. U večernjem terminu od 18 i 30h, najugodnije iznenađenje FA Kupa, četveroligaš Njuport, dočekaće Pepov Siti. Nema se šta puno reći o ovom meču. Za navijače u Velsu ovo će biti veliki praznik ali sve osim ubjedljive pobjede Pepovog tima, biće senzacija.

U nedelju nas očekuju još tri duela. Od 14h sastaju se Bristol Siti i Vulverhempton. Potencijalno, ovo bi mogla biti ''ljepotica'' ove runde. Obje ekipe igraju lijepo i atraktivno. Bristol se bori za plej of u Čempionšipu dok je Vulverhempton sedmi u Premijer Ligi. Od 17h imamo dva meča. Donkaster Roversi dočekaće Kristal Palas. Donkaster igra veoma dobro na svom terenu a i generalno odlično guraju u Ligi 1. Palas igra nešto lošije od očekivanog pa će pokušati da se poprave u Kupu. Jesu favoriti ali Roverse ne smiju podcijeniti. U istom terminu sastaju se i dva tima iz Čempionšpa Svonsi i Brentford. Oba tima igraju na golove ali i promjenjivo i zaista je teško reći šta možemo očekivati od ovog meča.

Petu rundu zataraju u ponedeljak od 20 i 30h Čelsi i Mančester Junajted. To je derbi ove runde definitivno. Oba tma se bore za četvrto mjesto u ligi i plasman u Ligu Šampiona. Oba tima neće biti baš raspoloženi u ovom meču jer je Čelsi u prošlom kolu ponižen kod Sitija a Junajted je izgubio u LŠ od Pariza. Može se očekivati dobar meč sa dosta golova jer obje ekipe igraju otvoreno. Prava poslastica za kraj pete runde ili osmine finala, kako je kome draže.

Foto: FA Cup