XS
SM
MD
LG

Srbija - Farska Ostrva 3:1

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u okviru C grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, selekciju Farskih Ostrva sa 3:1 (2:1).  Na stadionu Partizana, pred  oko 10.000 gledalaca, po prijatnom vremenu za igru, sudio je Arman Amirhanijan iz Jermenije. Strelci su bili: Jovanović u 6, Z. Tošić u 22. i Kuzmanović u 69. minutu za Srbiju, a Bendžaminsen u 37. minutu za Farska Ostrva. Žuti kartoni: Holst,Eltor (Farska Ostrva)
Posle večerašnje pobede Srbija je nakon osam odigranih utakmica osvojila 14 bodova i trenutno zauzima drugo mesto u grupi iza Italije. Večeras je u istoj grupi Estonija bila bolja od Severne Irske 3:1.
Narednu utakmicu “orlovi” igraju 7. oktobra u Beogradu protiv Italije. U poslednjem kolu Srbija 11. oktobra gostuje Sloveniji u Mariboru. Ako Srbija u svojoj grupi osvoji drugo mesto za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine boriće se u “baražu”, koji je na programu sredinom novembra. Na ovoj utakmici kapiten državnog tima Dejan Stanković je odigrao stoti meč u nacionalnom dresu. Više od njega u reprezentaciji je igrao samo Sava Milošević odigravši 102 utakmice.
Srbija: Jorgačević – Ivanović, Subotić, Biševac (od 44. min Tomović), Kolarov – Stanković (od 46.min Rad.Petrović), Ninković (od 83. min Fejsa), Kuzmanović,– Z.Tošić, Jovanović – Pantelić.
Farska Ostrva: Terogard – Nis, Gregersen, Baldvinson, Davidsen – Bendžaminsen, Danijelsen-Eltor, Samjuelsen (od 73.min Justinusen) - Edmundson-Holst (od 78.min Muritsen).
 Odličan početak meča, Srbija je dovela u pitanje već krajem poluvremena kada je odbrana dopustila da  uporni gosti neočekivano smanje sigurno vođstvo domaćih. U nastavku meča “Beli orlovi” su igrali kao i u prvih pola sata, ali se osećao strah da se ne primi i drugi gol.
Selektor Vladimir Petrović izveo je gotovo isti tim koji je pre četiri dana slavio u Belfastu protiv Severne Irske (1:0). Priliku je pružio umesto “požutelog” Rajkovića  Milanu Biševcu, koji je zbog povrede u 44. minutu mesto ustupio Nenadu Tomoviću.
Srbija je igrala, dakle, u istoj formaciji – Ivanović, Subotić, Biševac i Kolarov u odbrani, dva zadnja vezna su bila kapiten Stanković i Ninković, dok je ispred njih, a iza napadača Pantelića, bio Kuzmanović. Po desnoj strani je dejstvovao Zoran Tošić, a po levoj Jovanović.
Selektor Farskih Ostrva Brajan Ker je postavio identičnu taktiku, ali je za razliku od svog kolege iz Srbije, imao jednog klasičnog polušpica. Uz poslovičnu borbenost i mnogo trčanja Farska Ostrva su pružila snažan otpor našim igračima, koji su ponekad igrali u velikom grču. Pobeda Srbije je od velikog značaja, jer je sa nova tri boda i dalje zadržala odlične  šanse da se preko “baraža” dokopa narednog Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.