XS
SM
MD
LG

Šeik Salman Al Sabah otvorio Šampionat sveta u streljaštvu u gađanju glinenih golubova u "BG sportskom centru Kovilovo"

Potpredsednik Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) i predsednik Azijske streljačke konfederacije njegova ekselencijaa šeik Salman Al Sabah svečano je otvorio Šampionat sveta u streljaštvu u gađanju glinenih golubova koji će se do 14. septembra održati u „Bg sportskom centru Kovilovo“ a učestvovaće 632 strelca iz 76 zemalja.
- Zahvaljujem  predsedniku Organizacionog komiteta Milanu Šotri i svim njegovim saradnicima na trudu da obezbede sve neophodne uslove za odrćžavanje ovako velikog takmičenja - rekao je u pozdravnoj reči šeik Al Sabah.

Milan Šotra se zahvalio  ISSF na ukazanom poverenju i dodeli organizacije Šampionata sveta, Ministarstvu omladine i sporta Srbije na podršci u organizaciji, kao i generalnom sponzoru proizvođaču municije Feteru iz Rusije.
-  Beograd i Srbija su prvi put domaćini Šampionata sveta u streljaštvu i nama je to bilo posebna inspiracija da uložimo maksimum truda i omogućimo najboljim strelcima sveta vrhunske uslove za takmičenje koje ima i posebnu težinu jer se na njemu ispunjavaju olimpijske norme za London 2012. – naglasio je Milan Šotra.

Posebna priznanja Organizacionog komiteta Šampionata sveta Milan Šotra je uručio potpredsednicima ISSF koji prisutvuju takmičenju šeiku Salman Al Sabahu, Vahdanu Methatu (Egipat) i Lućano Rosiju (Italija), kao i gospodinu Feteru vlasniku firme generalnog sponzora takmičenja. Buketom cveća Milan Šotra je obradovao i voditeljku ceremonije Natašu Miljković. Zastavu Srbije na jarbol podigao je junior Nemanja Smiljanić najtalentovaniji srpski strelac u gađanju glinenih golubova – trap. Takmičenja počnju u disciplini trap za juniore i seniore u ponedeljak 5. septembra.