XS
SM
MD
LG

Bogojavljenski časni krst Mihajlu Stankoviću

Pobednik  Bogojavljenskog plivanja za Časni krst na Borskom jezeru je Mihajlo Stanković iz Bora.

Detalj kada je Mihajlo Stanković prvi doplivao do Časnog krsta na Borskom jezeru

Na Borskom jezeru po prvi put bilo je organizovano Bogojavljensko plivanje za Časni krst. Deonicu dugu 33 metara najbrže je otplivao i stigao do Časnog krsta Mihajlo Stanković osamnaestogodišnji kapiten juniorskog vaterpolo kluba iz grada bakra.

Stanković je „zlatnim“ slovima upisao svoje ime, jer je Časni krst prvi podigao na prvom organizovanom bogojavljenskom plivanju na Borskom jezeru.

Mihajlo Stanković u društvu gradonačelnika Bora i starešine crkve “Sveti Đorđe”

-Presrećan sam što sam prvi doplivao i podigao Časni krst. Konkurencija je bila jaka, ali želja i fizička sprema je ovoga puta presudila da pobedim na prvom Bogojavljenskom plivanju na Borskom jezeru. Pripremao sam se za ovo plivanje, znao sam da će voda biti hladna, ali najveću podršku su mi pružili otac Bora i majka Mirjana kao i braća i sestre, drugovi i saigrači iz kluba.

Mihajlo Stanković je kapiten juniorske selekcije vaterpolo kluba iz Bora, nosilac igre i odličan saigrač kako smo saznali u klubu.

-Mihajlo je vredan, pregoran i disciplinovan kao i veoma precizan u ostvarivanju svojih ciljeva. Pred Bogojavljensko plivanje na Borskom jezeru danima je tvrdio da će pobediti. Znamo da je to bio njegov nedosanjani san, koji je ovog januarskog podneva dosanjao i postao prvi Boranin u istoriji koji je podigao Časni krst na bogojavljenskom plivanju – priča Bora Stanković otac pobednika trke za Časni krst i dodaje da od Mihajla se tek očekuju veliki rezultati.

Bogojavljensko plivanje organizovala je Crkva „Sveti Đorđe“ i grad Bor.

Mihajlo Stankovać nakon osvojenog Časnog krsta Bogojavljeskog plivanja na Borskom jezeru u društvu oca Bore i majke Mirjane