XS
SM
MD
LG

Crveni trg: Izjednačena H grupa

Najizjednačenija grupa na Svjetskom prvenstvu, gdje se sve selekcije mogu nadati prolazu, ali su ipak favoriti Poljska i Kolumbija.

Foto: todayonline.com

Poljska: Poslije dva propuštena Mundijala Poljaci se vraćaju i žele da pokažu da su spremni za velika djela. Robert Levandovski će biti udarna igla tima Adama Navalke. U istoriji su dvaput stigli do polufinala i to 1974 i 1982. godine. Tim koji ne treba otpisivati i vjerovatno će biti favoriti i sjenke, a slogan im je „Naprije Poljska“.

Senegal: Bili su najprijatnije iznenađenje prvenstva svijeta prije 16 godina. Tu su stigli do četvrtfinala i ispali zbog zlatnog gola Turske. Aliou Sise bio je dio tog tima i sada želi da kao trener ponovo napravi čudo. Predvodnik u tome će mu biti Sadio Mane, fudbaler „Liverpula“, a sigurno je da će mnoge simpatije biti na njihovoj strani. Slogan im je „Nemoguće na postoji u Senegalu“.

Kolumbija: Reprezentacija sa ambicijama da ide do vrha, a sastav tima im to i omogućava. Rodriges i Falkao će biti glavne zvijezde tima Hosea Pekermana i sada imaju dosta više iskustva u odnosu na prethodni šampionat kada ih je u četvrtfinalu izbacio Brazil. Ovo im je šesti put na prvenstvu, a slogan im je „Jedan san, tri boje i 50 miliona srca“.

Japan: Po običaju reprezentacija koja se među prvima plasira na šampionat svijeta, a sada su nakon što ih je Vahid Halilhodžić odveo na Mundijal njemu uručili otkaz i doveli Akiru Nišina. On će imati zadatak da najmanje ponovi uspjeh od prije osam godina kada su prošli grupnu fazu, a Maja Jošida je glavni igrač tima. Njihov slogan za šesto učešće na Svjetskom prvenstvu je „Vrijeme je za bitku, samuraji“.