XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na 14. i najava 15. kola iz Fantazi ugla

Decembar je stigao a samim tim stiže i ludilo u Premijer ligi. U naredna dva mjeseca biće mnogo mnogo fudbala a prvo vanredno kolo igra se ove sedmice. Zbog zgusnutosti rasporeda, nije bilo mogućnosti da se posebno odradi osvrt na 14. i najava 15. kola pa će sve biti u ovom jednom tekstu. Takva će nam praksa biti kada budu vanredna kola.

14. KOLO

MOJA EKIPA 

Ja sam skupio ukupno 65 bodova što je faktički 61 jer sam išao -4. Napredovao sam oko 200 hiljada mjesta ali sam nezadovoljan. Nakon subote stajao sam odlučno ali nedelja je pokvarila sve.

Fabijanski mi je donio osam bodova i on je neko od koga i u narednim kolima očekujem dobre stvari. Markus Alonso donio CS. Ali ali ali... ne mogu nikako sa njim biti zadovoljan. Napadački se nije sastavio. Centaršutevi su mu bili očajni i neće se još dugo zadržati u mom timu. Doerti je dao gol i donio mi bitne bodove. Dank nije donio ništa a Pereira ponovo sjajan. I CS i bonus bodovi i zaista mi nije jasno da manje od 6% ljudi ima njega u timu.

Vezni red je izvukao Sterling. Dao je gol i donio jedan bod bonusa. Nije loše mada me brine što je malo akcija išlo preko njega. Mnogo više toga je išlo preko Sanea. Salah odigrao očajno i na kraju je i izveden. Silva ušao sa klupe. Rotacija kod Pepa se ne može izbjeći ali sam svjesno u ovaj rizik ušao.

Vilon pokazao da je u top formi. Dao je i Sitiju a mogao je možda i još. Arnautović asistirao pa je i on donio bodove. A Morata ? Ko mi je kriv kad ludujem.Ajde što je mimo sve logike krenuo sa klupe ali čovjek je zicer omašio. Na kraju je još i žuti dobio.

PREDLOŽENI IGRAČI

Bisaka se isplatio jer je donio CS ali nije imao bonusa. Jedan sam od rijetkih koji su pogodili za Žesusa da će igrati. Vjerovali ili ne 1,7 miliona je stavio Aguera za kapitena. Ne pravim se pametan ali dva puta sam napomenuo u najavi da Kun neće startati vjerovatno i da je Žesus iznenađenje na jedno kolo. Sad što on nije donio bodove to je druga stvar. Barkli zbog lakše povrede nije na kraju ni igrao.

15. KOLO

MOJA EKIPA

Kao što sam već rekao, pred nama je vanredno kolo. Teško kolo, mučno kolo. Naizgled imate određene ''penale'' ali tu su muke sa rotacijama a i sitnim povredicama. Da je lako, definitivno nije.

Ja sam odlučio da ovo kolo bude moja prekretnica. Idem za najluđim potezom otkako igram Fantazi. Aguero nije siguran da će igrati. Većina ga vade i ubacuju Kejna a i cijena mu opada. Kejna ubacuju i daju mu kapitensku protiv Sotona. Šta ja radim ? Vadim Moratu jer je bio na jedno kolo tu. Ali koga ubacujem ? Serhia Aguera. Zašto ? Zato što želim da rizikujem. Prilično sam frustriran sa poslednjih par kola. Sada dosta njih diže ruke od Kuna. Kun protiv Votforda ima osam golova na četiri meča. Prišle sezone dao im je het trik u gostima. Znam da će me ovaj potez koštati pada za oko 400-500 hiljada ako Kun ne bude igrao ali ako bude igrao i bude dobar, nebo je granica. Morao sam još vaditi i Salaha a ubacio sam Šaćirija. Ideja je bila Mane jer imam para ali Mane je pod lakšom povredom i upitan je za ovo kolo.

Na golu mi je Fabijanski i protiv Kardifa je realan CS. Alonso možda i zadnji meč je tu. Ne vjerujem da će imati CS protiv Vulvsa ali možda proradi napadački. Dank protiv Palasa može izvući neki CS. Pereira je tu radi ofanzive jer može lako neku asistencijicu pa čak i gol imati.

Vezni red je dobar bar na prvi pogled. Ričarlison protiv Njuke može biti dobar. Šaćiri bi trebao igrati jer djeluje da se ustalio a i igra dobro ma koliko ga mi radi nefudbalskih stvari ne voljeli. Što se tiče Silve i Sterlinga, možda će igrati obojica. Ako Aguero ne igra, igraće sigurno obojica. Ako igra Kun, moguće da Sterling neće ali ću ipak rizikovati. 

Napad djeluje dobar ali može to loše da se završi. Vilson protiv Hadersfilda može donijeti bodove. Arnaut protiv Kardifa isto. A Kun je već ispričana priča pa ne bih da se ponavljam.

IZBOR KAPITENA

Da nije upitan radi povrede, Kun bi bio prva opcija a objasnio sam već kakvu statistiku ima. Ovako, on je potez ludaka i da ga se ubaci a kao kapiten je potez takav da vas šalju na psihijatriju radi ludosti.

Kejn je od ostalih definitivno broj jedan. Meni će ući od narednog kola umjesto Kuna jer para imam svakako. Protiv Sotona je dao četiri gola prošle sezone. Neće on to ponoviti sigurno ali može gol bez problema dati. Salah je isto dobra opcija jer Mane vjerovatno ne igra.

Možete probati čak i sa Arnautom jer nije uopte ludost tolika a tu je i David Silva. Igra sigurno, protiv Votforda je znao biti dobar. Ima boljih opcija ali možete malo ludovati.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Definitivno je teško naći dobre prijedloge jer je kolo vanredno. Opcija koja se isplati je Balbuena. Igraju sa Kardifom, CS realan a čak i u skoku može do gola nekog doći.

+Šaćiri deluje kao dobra opcija. Ne što sam ga ja ubacio nego što je realno tako. Igraće 99,99%, Barnli igleda očajno a on igra jako dobro. Nije skup i može se isplatiti.

-Stiv Kuk je neko ko je takođe dobra opcija. Bormut lako može do CS protiv Hadersfilda a Kuk je znao i u ofanzivi donijeti bodove.

BITNE NAPOMENE

-Robertson i Mane vjerovatno neće igrati ovo kolo. Povrede nisu ozbiljne ali ne vjerujem da će Klop rizikovati.

-Fulam i Lester igraju efikasne međusobne mečeve. Samim tim, treba probati njihove ofanzivne dijelove ekipe. Širle ima lakšu povredu pa njega treba preskočiti u planovima.

-Siti redovno natrpa Votforda. Inače je dobro imati bar dvojicu iz njihovog napadačkog dijela ali sada je to bitnije nego ikad.

To je to za ovo kolo. Kolo će biti teško ali će bar meni prelomiti sezonu. Ako ''ubodem'' sa Aguerom, idemo jako naprijed a ako promašim, do kraja sezone ću faktički samo profesionalno ovo ispratiti jer neću moći mnogo naprijed otići.

Bodovi u 14. kolu

Ekipa za 15. kolo